1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Deutsche Telekom pregăteşte noi concedieri în Germania. Vor un profit mai mare

Deutsche Telekom ia în calcul noi disponibilizări în Germania, pentru creşterea profitului, fiind vizate 12.000 de locuri de muncă, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

06 dec, 2012 | Mediafax

Directorul financiar executiv al grupului, Timotheus Hoettges, vrea să reducă numărul de angajaţi responsabili de chestiuni de control intern, potrivit surselor citate.

Restructurarea vizează până la 12.000 de posturi, însă compania nu a decis câte dintre acestea vor fi afectate.

Deutsche Telekom intenţionează de asemenea să continue anul viitor reducerea numărului de angajaţi care se ocupă de servicii externe, măsură prin care a economist peste 100 milioane euro în acest an.

Directorul general al Deutsche Telekom, Rene Obermann, găzduieşte joi, la sediul companiei din Bonn, o conferinţă cu investitorii care va avea ca temă strategia companiei.

Reducerea cheltuielilor cu angajaţii ar putea ajuta compania să convingă acţionarii că poate continua să plătească dividende şi să finanţeze investiţiile în reţea în pofida scăderii veniturilor din servicii de telefonie.

Contactat de Bloomberg, purtătorul de cuvânt al Deutsche Telekom, Christian Fischer, a refuzat să comenteze informaţiile.

Acţiunile Deutsche Telekom au scăzut cu 0,9% joi la Frankfurt, afişând un declin de 2,7% pe ansamblul acestui an.

Compania are aproximativ 125.000 de angajaţi în Germania.

Deutsche Telekom este cel mai mare acţionar al grupului elen de telecomunicaţii OTE, deţinând managementul compainei. OTE este prezent şi în România, unde deţine pachetul majoritar de acţiuni la Romtelecom, operatorul de comunicaţii mobile Cosmote şi reţeaua de magazine Germanos.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO