1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Deutsche Telekom se aşteaptă la o creştere a veniturilor şi profiturilor în 2019

Deutsche Telekom (DT) a anunţat, joi, că se aşteaptă la o creştere a veniturilor şi profiturilor în 2019, deoarece directorul general Tim Hoettges caută să finalizeze o fuziune cheie din SUA şi să dezvolte serviciile 5G, transmite Reuters.

21 feb, 2019 | Agerpres

Cel mai mare operator european de telecomunicaţii estimează în acest an o creştere de 3% a profitului ajustat înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA), excluzând cheltuielile pentru chirii, la 23,9 miliarde de euro, faţă de 24,70 miliarde de euro previzionat de analişti. De asemenea, fluxul de numerar ar urma să crească în 2019 cu 11,7%, la 6,7 miliarde de euro, excluzând cheltuielile pentru chirii. Analiştii estimează un flux de numerar de 6,90 miliarde de euro.

În trimestrul patru din 2018, profitul ajustat a urcat cu 12,6%, la 5,65 miliarde de euro - aproximativ în linie cu estimările de 5,588 miliarde de euro, a anunţat DT.

De asemenea, compania germană vrea să majoreze dividendele de la 0,65 euro la 0,70 euro per titlu.

Rezultatele Deutsche Telekom au fost sprijinite de evoluţia foarte bună a subsidiarei din Statele Unite, T-Mobile, care aşteaptă aprobarea autorităţilor de reglementare pentru a prelua rivala Sprint, o tranzacţie record, evaluată la 26 de miliarde de dolari.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, precum şi în Marea Britanie.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO