Deutsche Telekom va concedia 1.200 de angajaţi în Germania

Grupul de telefonie Deutsche Telekom, acţionarul majoritar de la OTE, intenţionează să elimine 1.200 de locuri de muncă în serviciile sale administrative din Germania, a declarat joi un purtător de cuvânt al companiei, transmite AFP.
Economica.net - joi, 17 ian. 2013, 14:47
Deutsche Telekom va concedia 1.200 de angajaţi în Germania

Activităţile de resurse umane, contabilitate şi marketing, unde există numeroase posturi redundante după unirea T-Home şi T-Mobile sub acelaşi acoperiş în 2010, sunt vizate în mod deosebit de acest plan ‘care se bazează exclusiv pe plecări voluntare şi care va permite realizarea unor economii de 100 milioane de euro pe an’, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Aceste noi concedieri se vor adăuga unui plan anunţat anterior care prevede eliminarea a aproximativ 40% din efectivele administrative la sediul de la Bonn (vestul Germaniei) al companiei până în 2015, ceea ce ar însemna eliminarea a cel puţin 1.300 de locuri de muncă.

În prezent, Deutsche Telekom are aproximativ 75.000 de salariaţi în Germania şi peste 230.000 la nivel global. Directorul general de la Deutsche Telekom, Rene Obermann, va pleca anticipat din fruntea companiei la sfârşitul lui 2013, urmând a fi înlocuit de directorul financiar Timotheus Hoettges. Compania încearcă să-şi reducă costurile pentru a putea investi 30 de miliarde de euro în următorii trei ani pentru extinderea reţelei de mare viteză din Germania.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...