1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Deutsche Telekom va investi 23,5 miliarde de euro în reţelele din Germania

Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telefonie din Europa, intenţionează să-şi majoreze investiţiile pentru modernizarea reţelelor sale din Germania pentru a contracara rivalii precum Vodafone Group Plc sau Telefonica SA, transmite Bloomberg.

19 ian, 2015 | Agerpres

Compania a alocat 23,5 miliarde de euro pentru investiţii în următorii cinci ani în reţele de telefonie fixă şi mobilă, precum şi pentru digitalizarea infrastructurii din Germania, a declarat duminică directorul general Timotheus Hoettges. Comparativ, în perioada 2010-2015, Deutsche Telekom a alocat 23 de miliarde de euro pentru investiţii, scrie Agerpres.

'Nu putem să începem să investim şi apoi să ne oprim brusc. Construirea de reţele este ce ştim cel mai bine să facem. Vom lăsa pe alţii să se ocupe de dezvoltarea de aplicaţii şi crearea de servicii', a declarat Timotheus Hoettges. Potrivit acestuia, o reţea care oferă clienţilor o viteză mai mare de transmitere de date va oferi companiei un avantaj în relaţia cu furnizorii de conţinut.

Deutsche Telekom se confruntă cu o concurenţă crescută pe piaţa germană din partea Telefonica Deutschland Holding AG, care anul trecut a fuzionat cu divizia E-Plus a operatorului Royal KPN NV. În plus, Vodafone şi-a crescut şi el prezenţa pe piaţa din Germania prin preluarea furnizorului de cablu Kabel Deutschland Holding AG.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization, OTE, care, la rândul său, deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

La mijlocul lunii august, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brand-ul 'T'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO