1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Deutsche Telekom va lega dividendele de creşterea profiturilor

Grupul german de telefonie Deutsche Telekom, prezent şi pe piaţa din România, s-a angajat joi ca toate filialele sale din Germania, Europa şi SUA să fie pe creştere începând din 2019 şi totodată a anunţat că în viitor dividendele vor fi legate de creşterea profiturilor, informează Reuters.

24 mai, 2018 | Agerpres

Aceste declaraţii făcut joi, înaintea unei reuniuni de două zile cu investitorii, intervin în condiţiile în care cel mai mare operator european de telecomunicaţii a dezvăluit o nouă strategie pe termen mediu până în 2021. Grupul Deutsche Telekom, la care statul german deţine 31% din acţiuni, se aşteaptă la o creştere anuală a cifrei de afaceri situată între 1 şi 2% între 2017 şi 2021, la o creştere a profitului operaţional cuprinsă între 2 şi 4% precum şi pe un flux liber de numerar de 10%. De asemenea, Deutsche Telekom intenţionează să plătească pentru exerciţiul în curs un dividend de 0,70 euro pe acţiune, în creştere faţă de 0,65 euro pe acţiune anul trecut. În consecinţă, sumele alocate pentru plata dividendelor vor fi legate de câştigurile ajustate pe acţiune care ar urma să crească la 1,20 euro pe acţiune în 2021 de la 1,00 euro în acest an.

'În următorii ani vom continua să demonstrăm un model de creştere fără precedent în sectorul nostru', a declarat directorul general Tim Höttges, adăugând că toate filialele grupului ar urma să contribuie la această creştere, începând din 2019.

Planul pe termen mediu dezvăluit joi nu include proiectul de fuziune a filialei americane T-Mobile şi operatorul american Sprint. Presupunând că această fuziune se va încheia la începutul anului următor, impactul său asupra fluxului de numerar va fi negativ până în 2021, a precizat Deutsche Telekom. Această fuziune, care va da naştere celui de al treilea operator american de telefonie mobilă cu 127 milioane clienţi, nu a primit încă aprobarea autorităţilor de reglementare a concurenţei.

Pe piaţa din Germania, Deutsche Telekom a explicat că se va concentra pe construcţia de reţele broadband şi servicii de telefonie mobilă 5G. Licitaţiile pentru atribuirea de frecvenţe în reţelele 5G ar urma să aibă loc în Germania la începutul lui 2019.

Deutsche Telekom deţine 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care la rândul său deţine 54,01% din acţiunile Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO