Deutsche Telekom va prelua pentru 546 milioane euro compania poloneză GTS, cu afaceri şi în România

Grupul german Deutsche Telekom va prelua pentru 546 milioane euro compania poloneză GTS Central Europe, cu afaceri de 20 milioane euro în România, pentru a se extinde în sectorul serviciilor fixe de telecomunicaţii destinate companiilor în Europa Centrală şi de Est.
Economica.net - lun, 11 nov. 2013, 08:29
Deutsche Telekom va prelua pentru 546 milioane euro compania poloneză GTS, cu afaceri şi în România

Compania este controlată în prezent de un consorţiu de fonduri de capital privat, cele mai importante fiind Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital şi M/C Partners.

„Noi investim contrar tendinţelor. GTS este un element suplimentar pentru dezvoltarea poziţiei noastre pe piaţa operatorilor integraţi, compusă din servicii de comunicaţii mobile şi fixe. Consolidarea poziţiei pe segmentul business este, de asemenea, un element central al strategiei noastre”, a declarat directorul financiar executiv al Deutsche Telekom, Timotheus Höttges, într-un comunicat transmis de cele două companii.

Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa, a afirmat că cel mai mult vor avea de câştigat subsidiarele de telefonie mobilă ale grupului din Cehia şi Polonia, care vor obţine astfel accesul la infrastructura de linii fixe a GTS.

Compania poloneză este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură din Europa Centrală şi de Est. Compania are o infrastructură de reţea şi centre de date extinsă, precum şi un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business, se spune în comunicat.

În urma achiziţiei, Deutsche Telekom va controla direct reţele de linii fixe în Polonia, Cehia, Ungaria şi România. Finalizarea tranzacţiei depinde de avizul autorităţilor de reglementare.

GTS Central Europe a înregistrat anul trecut venituri de 347 milioane euro şi un profit EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizări) de 87 milioane euro.

GTS este unul dintre principalii furnizori alternativi de servicii de telecomunicaţii din România. Compania furnizează soluţii naţionale şi internaţionale de transport de date, voce, acces internet, servicii de tip cloud şi colocare în centrele de date proprii din Bucureşti. Compania are aproximativ 130 de angajaţi şi sediul în Bucureşti.

Anul trecut GTS Telecom România a avut venituri de 20 milioane de euro, în scădere cu 15% faţă de 2011, şi un profit operaţional înaintea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizărilor (EBITDA) de 5 milioane euro, în creştere cu 10%.

Fondată în 1993, GTS Central Europe furnizează servicii de internet şi telefonie către companii din Europa Centrală şi de Est, printre care Coca-Cola şi General Motors, notează Bloomberg.

Deutsche Telekom controlează grupul elen OTE, prezent în România prin Romtelecom şi subsidiara locală a operatorului de telefonie mobilă Cosmote.

Preluarea GTS de către Deutsche Telekom este a doua mare tranzacţie în sectorul telecom anunţată în ultimele zile în Europa Centrală şi de Est. Săptămâna trecută, fondul PPF, controlat de miliardarul Petr Kellner, a încheiat un acord pentru preluarea unei participaţii majoritare la Telefonica Czech Republic, subsidiara cehă a operatorului spaniol Telefonica, pentru 3,4 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...