Deutsche Telekom vrea să revină pe piaţa de cablu TV

Deutsche Telekom a făcut o ofertă pentru preluarea operatorului de cablu PrimaCom Berlin, care ar putea costa peste 250 milioane euro, grupul german de telecomunicaţii revenind la cablu la aproape zece ani după ce a renunţat la astfel de operaţiuni, au declarat pentru Bloomberg surse din piaţă.
Economica.net - mar, 07 aug. 2012, 12:24
Deutsche Telekom vrea să revină pe piaţa de cablu TV

Termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitaţia pentru PrimaCom a fost săptămâna trecută, după ce investitorii interesaţi au putut consulta situaţia financiară a companiei, au afirmat surse apropiate situaţiei. Acţionarii operatorului de cablu ar putea obţine peste 250 milioane euro, printre ofertanţi numărându-se, pe lângă Deutsche Telekom, şi fondul de capital privat Star Capital Partners, au adăugat sursele citate.

Piaţa germană de cablu TV a devenit scena unor achiziţii tot mai dese, odată ce companiile de profil s-au extins în zona serviciilor de telefonie, internet şi televiziune cu plată, intrând în concurenţă cu operatorii de telecomunicaţii.

Grupul american Liberty Global, controlat de miliardarul John Malone, care deţine şi operatorul european UPC, a cumpărat în ultimii trei ani două companii germane de cablu – Unitymedia în 2009, respectiv Kabel Baden-Wuerttemberg în 2011.

Contactat de Bloomberg, un reprezentant al Deutsche Telekom a refuzat să comenteze informaţiile. Purtătorul de cuvânt al PrimaCom, companie cu sediul în Leipzig, nu a putut fi contactat.

Piaţa de cablu TV din Germania are cel mai bun potenţial de creştere din Europa de Vest, deoarece penetrarea serviciilor digitale şi de televiziune cu plată este mai redusă decât pe alte pieţe, potrivit companiei de cercetare IHS Screen Digest.

PrimaCom are aproximativ un milion de clienţi, majoritatea în estul Germaniei, şi a fost preluată anul trecut de creditori după ce fosta companie-mamă a dat faliment, în 2010. Printre creditori se numără ING Groep NV, Tennenbaum Capital Partners, Alcentra şi Avenue Capital.

Detusche Telekom este cel mai mare acţionar al grupului elen de telecomunicaţii OTE şi deţine de facto controlul asupra companiei. Grupul OTE este prezent şi în România, prin Romtelecom, Cosmote România şi Germanos.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Raportul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) privind înmatriculările de autoturisme din Europa arată ...