Deveselu, între investitori străini interesaţi de crearea de locuri de muncă şi „Hello Obama”

Zeci de investitori români şi străini interesaţi să creeze locuri de muncă s-au întâlnit la Deveselu, în Olt, cu delegaţia americană care va amenaja baza militară. Localnicii, bucuroşi că vor avea unde să lucreze, învaţă limba engleză şi spun că îl aşteaptă pe Barack Obama cu salutul: "Hello, Obama!"
Economica.net - vin, 15 iun. 2012, 07:19
Deveselu, între investitori străini interesaţi de crearea de locuri de muncă şi

Aproximativ 60 de investitori din zona Olteniei, dar şi din Grecia, Bulgaria sau SUA s-au întâlnit, joi, la „Zilele Industriei”, cu delegaţia americană care va amenaja baza militară de la Deveselu.

Manifestarea a fost organizată la Casa Armatei din Caracal, unde s-au discutat oportunităţile de afaceri pe care investitorii le au pentru comuna Deveselu. La întâlnire au participat reprezentanţii Forţelor Terestre din SUA, în colaborare cu Agenţia de Apărare Antirachetă, Comandamentul European şi Fortele Navale.

În cadrul evenimentului, membrii delegaţiei americane au prezentat posibilităţile pe care le oferă investitorilor interesaţi să creeze locuri de muncă la Deveselu. Licitaţiile pentru investitorii români şi străini vor fi demarate la începutul anului 2013.

La Caracal, a fost prezent şi noul primar din Deveselu, Ion Aliman, care a spus că în comună sunt mulţi tineri care nu au unde să lucreze, astfel că va face tot posibilul pentru ca localnicii să beneficieze de locurile de muncă nou create.

„Ne bucurăm foarte mult că americanii ridică acest scut în comuna noastră pentru că tragem speranţa că localitatea se va dezvolta foarte mult. În plus, eu voi face tot posibilul ca investiţiile să se realizeze cu forţă de muncă de la noi, mai ales că în această zonă oamenii nu au unde să lucreze şi sunt mulţi şomeri mai ales în rândul tinerilor”, a spus Ion Aliman.

Nici fostul primar, care a pierdut alegerile din 10 iunie, nu vrea să stea departe de americani şi a anunţat că se va implica în continuare în acest proiect din funcţia de consilier local.

„Noi ducem negocieri în Consiliul Local şi s-ar putea să devin viceprimar. Dar, chiar dacă nu am să devin, eu în calitate de consilier local o să mă implic”, a spus Beciu.

El a adăugat că a început să înveţe engleză, astfel că îl va întâmpina pe preşedintele american, Barack Obama, cu: „Welcome Mister President Obama”.

„M-am apucat şi de engleză. Ştiu deja câteva cuvinte, iar dacă va veni preşedintele Statelor Unite la Deveselu am să-i spun: Welcome Mister President Obama”, a mai spus Gheorghe Beciu.

Localnicii din Deveselu s-au bucurat când au aflat că mai mulţi investitori străini vor să vină în comuna lor.

Ei spun că şi-ar dori sa lucreze în orice domeniu, numai să aibă un loc de muncă, aşa că se pregătesc intens de venirea americanilor la baza militară din localitate.

Oltenii din Deveselu vor să vorbească „de la egal la egal” cu americanii, iar pentru aceasta ei au început să înveţe limba engleză. Unii chiar au început să exerseze pe uliţele satului.

Limba engleză nu este însă simplă, iar cei mai mulţi abia dacă reuşesc să se recomande în limba lui Shakespeare.

Oamenii deja visează să-l vadă pe Barack Obama în comuna lor şi s-au gândit ce-i vor spune când îl vor privi în faţă.

„Am să-i spun «Hello, Obama!», că atât ştiu în engleză, dar eu cred că el va veni cu lecţia învăţată şi o să vorbească în română cu noi”, spune Ioana Matei, o femeie de 62 de ani, din Deveselu.

Social-democratul Gheorghe Beciu, în mandatul căruia a fost semnat un acord de amplasare a scutului antirachetă în comună, a pierdut alegerile, fiind devansat cu 220 de voturi de contracandidatul său de la PPDD, Ion Aliman.

Primarul comunei Deveselu a devenit cunoscut după ce localitatea condusă de acesta a fost aleasă pentru amplasarea scutului american antirachetă pe teritoriul României.

Acordul încheiat de România şi SUA privind amplasarea elementelor scutului antirachetă la Deveselu a fost făcut public în 23 septembrie 2011.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Moldova (A7) – La sfârşitul lunii iulie sau începutul lui august, probabil, vom putea circula pe lotul 1 al tronsonului Ploieşti-Buzău, spune Grindeanu
Autostrada Moldova (A7) – La sfârşitul lunii iulie sau începutul lui august, probabil, vom putea circula pe lotul ...
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat luni, cu ocazia unei vizite de lucru pe şantierul autostrăzii Moldova (A7), lotul 1 al tronsonului Ploieşti-Buzău, că la finalul lunii iulie......
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii noi pentru cetăţeni şi va susţine procesul de recalculare a pensiilor
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat de peste 130 de milioane de lei, care va oferi servicii ...
Casa Naţională de Pensii Publice va avea sistem informatic integrat în valoare de peste 131 de milioane de lei, conform ...
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Cum va fi vremea de 1 Mai şi de Paşti – prognoză meteo ANM
Vremea va fi caldă iar precipitaţiile vor fi izolate şi sub formă de averse în perioada minivacanţei de Paşte, a declarat ...
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România sunt case verzi
Peste 15.000 de locuințe din România au fost certificate drept „Green Homes" sau au obținut o precertificare (fiind ...