Dezastrele de anul trecut au provocat pagube economice de 370 miliarde de dolari

Dezastrele de anul trecut, precum cutremurul din Japonia şi inundaţiile din Australia şi Thailanda, au cauzat pagube de 370 miliarde de dolari economiei mondiale, iar pierderile industriei asigurărilor au ajuns la 116 miliarde de dolari, aproape de un nou record istoric.
Economica.net - mie, 28 mart. 2012, 09:09
Dezastrele de anul trecut au provocat pagube economice de 370 miliarde de dolari

Estimările au fost prezentate miercuri de compania elveţiană de reasigurare Swiss Re.

Swiss Re estimează că dezastrele naturale şi catastrofele cauzate de om au cauzat anul trecut pentru industria asigurărilor costuri de două ori mai mari decât în 2010, de 116 miliarde de dolari. În decembrie, compania plasa costurile la 108 miliarde de dolari.

Grupul german Munich Re, cea mai mare companie de reasigurare din lume, estima în ianuarie că dezastrele naturale au provocat anul trecut costuri de 105 miliarde de dolari pentru industria asigurărilor.

Cel mai greu an pentru industria asigurărilor a fost 2005, cu pagube de 123 miliarde de dolari cauzate în principal de uraganul Katrina, care a devastat New Orleans.

Cutremurul care a avut loc în martie 2011 în Japonia, urmat de un val tsunami devastator, a provocat peste 19.000 de morţi şi a generat mai mult de jumătate din pierderea economică înregistrată anul trecut din cauza dezastrelor naturale.

Swiss Re estimează că dezastrul a cauzat pagube economice de 35 miliarde de dolari, însă industria asigurărilor va suporta doar 17% din aceste pierderi, pe fondul gradului redus de asigurare din Japonia.

Companiile de asigurare vor suporta însă 80% din costurile economice ale cutremurului din Noua Zeelandă, care a provocat pagube de 12 miliarde de dolari, potrivit Swiss Re.

Inundaţiile din Thailanda au provocat o pierdere de 12 miliarde de dolari pentru industria asigurărilor, cea mai mare înregistrată vreodată în urma unui astfel de incident.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...