Dezastrele de anul trecut au provocat pagube economice de 370 miliarde de dolari

Dezastrele de anul trecut, precum cutremurul din Japonia şi inundaţiile din Australia şi Thailanda, au cauzat pagube de 370 miliarde de dolari economiei mondiale, iar pierderile industriei asigurărilor au ajuns la 116 miliarde de dolari, aproape de un nou record istoric.
Economica.net - mie, 28 mart. 2012, 09:09
Dezastrele de anul trecut au provocat pagube economice de 370 miliarde de dolari

Estimările au fost prezentate miercuri de compania elveţiană de reasigurare Swiss Re.

Swiss Re estimează că dezastrele naturale şi catastrofele cauzate de om au cauzat anul trecut pentru industria asigurărilor costuri de două ori mai mari decât în 2010, de 116 miliarde de dolari. În decembrie, compania plasa costurile la 108 miliarde de dolari.

Grupul german Munich Re, cea mai mare companie de reasigurare din lume, estima în ianuarie că dezastrele naturale au provocat anul trecut costuri de 105 miliarde de dolari pentru industria asigurărilor.

Cel mai greu an pentru industria asigurărilor a fost 2005, cu pagube de 123 miliarde de dolari cauzate în principal de uraganul Katrina, care a devastat New Orleans.

Cutremurul care a avut loc în martie 2011 în Japonia, urmat de un val tsunami devastator, a provocat peste 19.000 de morţi şi a generat mai mult de jumătate din pierderea economică înregistrată anul trecut din cauza dezastrelor naturale.

Swiss Re estimează că dezastrul a cauzat pagube economice de 35 miliarde de dolari, însă industria asigurărilor va suporta doar 17% din aceste pierderi, pe fondul gradului redus de asigurare din Japonia.

Companiile de asigurare vor suporta însă 80% din costurile economice ale cutremurului din Noua Zeelandă, care a provocat pagube de 12 miliarde de dolari, potrivit Swiss Re.

Inundaţiile din Thailanda au provocat o pierdere de 12 miliarde de dolari pentru industria asigurărilor, cea mai mare înregistrată vreodată în urma unui astfel de incident.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...