1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Dezastrele naturale şi cauzate de om au produs pierderi economice de 186 miliarde de dolari, în 2012

Dezastrele naturale şi cele cauzate de om au produs anul trecut pierderi economice la nivel global de 186 miliarde de dolari, cu un cost de 77 miliarde de dolari pentru companiile de asigurări, potrivit unui studiu realizat de compania de reasigurare Swiss Re.

27 mar, 2013 | Mediafax

Aproximativ 14.000 de oameni au murit în urma dezastrelor din 2012, notează compania. Anul trecut au fost înregistrate 318 catastrofe, din care 168 dezastre naturale.

Pierderile de 77 de miliarde de dolari situează anul 2012 pe locul al treilea în topul celor mai costisitori ani pentru industria asigurărilor.

Asigurările au înregistrat cele mai mari costuri legate de dezastre în 2011, de 126 miliarde de dolari, ca urmare a cutremurelor şi inundaţiilor din regiunea Asia Pacific.

O mare parte a costurilor pentru companiile active în domeniu au fost cauzate de dezastre din Statele Unite.

Nouă dintre catastrofele cu cel mai puternic impact asupra asiguratorilor au avut loc anul trecut în SUA, singura excepţie din top 10 fiind cutremurele din mai din Italia, în care despăgubirile s-au situat la 1,6 miliarde de dolari.

Aproape jumătate din costurile totale pentru asigurători au fost cauzate de uraganul Sandy, în urma căruia s-au plătit 35 miliarde de dolari. Pe poziţia a doua s-a situat seceta din iulie-septembrie din SUA, cu despăgubiri de 11 miliarde de dolari.

Locurile trei şi patru au fost ocupate de furtunile puternice din martie şi aprilie din Statele Unite, cu costuri de câte 2,5 miliarde de dolari în fiecare din cele două luni.

"Sandy a reprezentat o provocare pentru industrie", a declarat Matthias Weber, director la SwissRe, adăugând că industria asigurărilor terbuie să facă mai mult pentru a înţelege modul în care se dezvoltă furtunile.

Sandy a produs pagube economice totale, asigurate şi neasigurate, de 70 de miliarde de dolari, fiind depăşit în topul celor mai distrugătoare uragane doar de Katrina.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO