1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Dezastru la Nokia: Închide şi fabrica-mamă din Finlanda. Încă 10.000 de concedieri

Pierderile Nokia se adâncesc, iar compania se vede nevoită să închidă inclusiv fabrica din ţara de baştină, Finlanda.

14 iun, 2012 | ECONOMICA.net

Producătorul finalndez de telefoane mobile Nokia intenţionează să concedieze încă 10.000 de angajaţi la nivel global, ceea ce ridică la 40.000 numărul de posturi tăiate de Nokia din toamna lui 2010 până acum, când conducerea companiei a fost preluată de Stephen Elop.

Compania finalandeză a mai anunţat reduceri de costuri de un miliard de euro, până în 2013. Vor fi închise fabricile de la Ulm (Germania), Burnaby (Canada) şi Salo (Finlanda), aceasta din urmă fiind singura uzinmă pe Nokia o deţine acum în ţara de baştină. Nokia a confirmat că intenţionează să vândă divizia de telefoane de lux Vertu către fondul european de investiţii EQT VI.

Nokia a luat aceste măsuri pe fondul unor pierderi mai mari decât cele estimate anterior.
“Aceste reduceri planificate sunt o consecinţă dificilă a acţiunilor pe care credem că trebuie să le luăm pentru a asigura competitivitatea Nokia pe termen lung”, a anunţat Stephen Elop într-un comunicat.

În primul trimestru al acestui an, Nokia a anunţat pierderi de 929 milioane euro. Mai mult, producătorul finalandez a pierdut şi prima poziţie în tpăul global al producătorilor de telefoane, fiind devansat de grupul sud-coreean Samsung. Nokia a anunţat, în februarie, că ca renunţa la sistemiul de operare Symbian, intrând în parteneriat cu Microsoft pentru instalarea Windows Phone pe smartphonurile Nokia.

Anul trecut, Nokia a decis să închidă fabrica pe care o deţinea în România, în localitatea Jucu din judeţul Cluj.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO