1EUR = 4.8280 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Dezastrul DOMO se extinde şi online. Firma care administrează domo.ro a intrat în insolvenţă

După ce fosta DOMO Retail SA, care opera o parte dintre magazinele DOMO, a intrat în insolvenţă, acum şi compania care operează magazinul online domo.ro a făcut acelaşi pas. 

08 ian, 2016 | | ECONOMICA.net
(update 08 ian, 2016 18:10) Altex preia obligaţiile Domo faţă de foştii clienţi ai companiei
Retailerul electro-IT Altex a anunţat vineri că va asigura servicii post-vânzare clienţilor Domo, după închiderea magazinelor acestuia, potrivit Mediafax.
"ALTEX a pus în aplicare această facilitate adusă clienţilor Domo încă de anul trecut, prin preluarea obligaţiilor pe care vechiul retailer le avea faţă de clienţii săi în magazinele deschise în locul fostelor showroom-uri Domo", arată retailerul într-un comunicat, citat de Mediafax.

Până în prezent Altex a deschis magazine în locul Domo în Cluj-Napoca, Craiova, Constanţa, Miercurea Ciuc, Piteşti, Râmnicu Sărat, Reghin şi Târgovişte.

"În Bucureşti, foştii clienţi Domo vor putea apela la serviciile post-vânzare în magazinul din AFI Palace Cotroceni. Conform noii politici a retailer-ului, foştii clienţi Domo pot beneficia, pentru produsele aflate în gama ALTEX, de garanţie şi service. Pentru a putea fi aplicate aceste facilităţi, clienţii trebuie să prezinte facturile produselor achiziţionate şi să fie urmate procedurile aferente soluţiilor post-vânzare, disponibile pe website-ul oficial al retailer-ului", arată Altex, companie deţinută de Dan Ostahie

La aproximativ o lună de când retailerul electroIT Domo a anunţat oficial că va renunţa la mare parte dintre magazinele fizice pentru a se concentra pe business-ul online, compania care operează magazinul virtual domo.ro, Domo SRL, şi-a cerut insolvenţa.

La finalul anului trecut, pe 22 decembrie, Tribunalul Covasna a admis cererea debitoarei Domo SRL şi a numit administratorul judiaciar.  Decizia poate fi însă atacată cu apel, iar următorul termen în proces va avea loc pe data de 4 martie 2016. "Instanţa admite cererea formulată de debitoarea SC DOMO SRL şi, în consecinţă: Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei SC DOMO SRL. Desemnează administrator judiciar provizoriu societatea profesională SIERRA QUADRANT SPRL – Filiala Bucureşti, care va îndeplini toate atribuţiile prevăzute de Legea nr.85/2014, onorariul acestuia urmând a fi stabilit la prima şedinţă a Adunării creditorilor. Dispune ca debitoarea să exercite dreptul de administrare sub supravegherea administratorului judiciar. Dispune notificarea de către administratorul judiciar a deschiderii procedurii generale a insolvenţei către toţi creditorii şi către Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Covasna prin Buletinul procedurilor de insolvenţă, în vederea efectuării menţiunii", se arată pe portalul instanţelor de judecată.

Din datele oferite de retailer ECONOMICA.NET, Domo SRL operează brandul DOMO, cele 75 de magazine și domeniul domo.ro.

În momentul de faţă, doar câteva dintre magazinele fizice  Domo mai funcţionează, lăsând sute de clienţi ce se declară păgubiţi de lanţul de magazine. Mulţi au cumpărat produse care nu mai funcţionează şi nu şi le pot repara pe garanţie, iar alţii au cumpărat produse care nu le-a mai ajuns.

Domo mai are în prezent în jur de 10 magazine deschise şi mai multe porocese cu ANPC în legătura cu clienţii nemulţumiţi.

Detalii AICI: 

Dezastru după închiderea magazinelor Domo. Sute de clienţi spun că au fost păgubiţi şi au făcut plângere

Datoriile fostei Domo Retail SA, compania aflată în insolvenţă care a administrat în trecut magazinele electroIT DOMO se ridică la 213,6 milioane de lei (aproximativ 48,3 milioane de euro). 

Compania Family Home Concept SRL (FHC), fosta Domo Retail SA care opera lanţul de magazine de electrice şi electrocasnice DOMO şi care a intrat în insolvenţă în vara lui 2015, a lăsat în urmă aproximativ 213,6 milioane de lei (aproximativ 48,3 milioane de euro), potrivit tabelului preliminar al creanţelor pus la dispoziţiaECONOMICA.NET de către Termene.ro. Mare parte din bani, în cazul în care aceştia vor fi recuperaţi, vor ajunge însă în Bulgaria, la Corporate Commercial Bank AD, instituţia de credit care a ţinut în viaţă business-ul Domo începând din 2013 şi care a intrat în insolvenţă după ce acţionarul majoritar, Tsvetlan Vassilev, ar fi sustras peste 100 de milioane de euro din conturile instituţiei. Este vorba despre 77,8 milioane de lei, adică 36,4% din totalul creanţelor admise.

Valoarea creanţelor garantate se cifrează la 105,1 milioane de lei, iar cea a creanţelor bugetare se ridică la 17,6 milioane de lei.

Compania Family Home Concept SRL (FHC), fosta Domo Retail SA care opera lanţul de magazine de electrice şi electrocasnice DOMO şi care a intrat în insolvenţă în vara acestui an, a lăsat în urmă aproximativ 213,6 milioane de lei (aproximativ 48,3 milioane de euro), potrivit tabelului preliminar al creanţelor pus la dispoziţia ECONOMICA.NET de către Termene.ro. Mare parte din bani, în cazul în care aceştia vor fi recuperaţi, vor ajunge însă în Bulgaria, la Corporate Commercial Bank AD, instituţia de credit care a ţinut în viaţă business-ul Domo începând din 2013 şi care a intrat în insolvenţă după ce acţionarul majoritar, Tsvetlan Vassilev, ar fi sustras peste 100 de milioane de euro din conturile instituţiei. Este vorba despre 77,8 milioane de lei, adică 36,4% din totalul creanţelor admise.

Valoarea creanţelor garantate se cifrează la 105,1 milioane de lei, iar cea a creanţelor bugetare se ridică la 17,6 milioane de lei.

Citeşte şi: Dezastru după închiderea magazinelor Domo. Sute de clienţi spun că au fost păgubiţi şi au făcut plângere

De departe cea mai mare creanţă este cea a furnizorului chinez Akkord Inter LTD, ce se ridcă la 36,8 milioane de lei, urmată de cea a Samsung, compania care a cerut insolvenţa FHC - 18,7 milioane de lei, SC LG Electronics - 14,3 milioane de lei, Domo SRL - compania care operează acum ce a mai rămas din lanţul de magazine DOMO şi domo.ro - 6,5 milioane de lei, Daewoo România - 6 milioane de lei, Philips România - 4,6 milioane de lei.

În momentul de faţă, societatea Family Home Concept SRL, fosta Domo Retail SA, este deţinută, conform Registrului Comerţului, de Avarike Limited, un offshore din Cipru care deţine 99,9% din acţiuni şi care era şi în acţionariatul Domo Retail SA în 2014. Avarike aparţine, la rândul său, omului de afaceri slovac Vanek Marian (58 de ani) care are o experiență de peste 30 de ani în zona de producție, comerț internațional și restructurare. În această perioadă, acesta a ocupat poziții de Chief Commercial Officer și Head of Business & Finance în cadrul unor mari companii internaționale din Cehoslovacia, respectiv Slovacia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO