1EUR = 4.7582 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Dezvoltatorii mallului ParkLake din Bucureşti au obţinut finanţare de la bănci din Ungaria şi Austria

Dezvoltatorii Sonae Sierra şi Caelum Development, care ridică mallul Parklake din parcul Titan din Capitală, au obţinut finanţarea din partea băncilor. 

14 aug, 2015 | | ECONOMICA.net

Sonae Sierra şi Caelum Development au aprobat la sfârşitul lunii trecute accesarea unui credit sindicalizat în valoare de până la 83 de milioane de euro de la băncile OTP Bank Ungaria, Hypo Noe Gruppe Bank din Austria şi OTP Bank România, se arată în datele publicate în Monitorul Oficial. 

Împrumutul va fi utilizat pentru construcţia centrului comercial Parklake din Titan şi va fi garantat cu proprietatea. Consorţiul de bănci va acorda un credit la termen în valoare de până la 75 de milioane de euro şi un împrumut de tip „revolving" în valoare de 8 milioane de euro.

Investiţia anunţată de dezvoltatori este de 180 de milioane de euro, iar oficialii companiilor au declarat în urmă cu două luni că finanţarea a fost asigurată şi contractul va fi semnat în perioada următoare. 

Irlandezii de la Caelum Development au cumpărat în 2007 terenul fostei baze sportive Spartac din Capitală, iar în 2008 se asociau cu Sonae Sierra pentru construcţia unui proiect gigant: cel mai mare mall din România, cu magazine pe o suprafaţă de 110.000 mp, dispusă pe cinci etaje, şi o investiţie de 600 de milioane de euro. Criza, pe care Derek Sharkey, preşedinte în cadrul Caelum Development, o asociază cu cea din anii '30, a tăiat drastic din planurile iniţiale.

Lucrările de construcţie la noul mall din Bucureşti avansează, este închiriat în proporţie de 80% şi se va deschise în primăvara anului viitor. Printre retailerii care vor deschide magazine se numără: Inditex, care vine cu Zara, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull & Bear, Zara Home şi Oysho, H&M, Koton, Maxitoys.

Sonae Sierra deţine 46 de centre comerciale cu o valoare de piaţă de 6 miliarde de euro în 14 ţări de pe patru continente.

CITEŞTE ŞI Şeful Sonae Sierra: După deschiderea ParkLake, nu mi-aş pune banii într-un alt mall în București, timp de cinci ani

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO