1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Imobiliare

Dezvoltatorii Militari Residence ridică cinci blocuri lângă Liberty Center, pe un teren cumpărat de la Telekom

Dezvoltatorii Residence, Constantin Căpățână și Iulian Robu, ridică cinci blocuri de apartamente lângă mallul Liberty Center din București. Terenul a fost cumpărat de la Telekom.

13 ian, 2021 | | ECONOMICA.net

Un nou ansamblu rezidențial se va construi în apropierea mallului Liberty City din București. Constantin Căpățână și Iulian Robu, cei care au construit cartierul Militari Residence, au autorizația de construcție pentru cinci blocuri de 11 etaje pe un teren cumărat de la Telekom.

Telekom a scos la licitație proprietatea pe strada Năsăud în 2019. Pe terenul de 24.402 mp existau construcții reprezentând birouri, depozite, garaje și alte anexe, care au fost demolate anul trecut. Prețul cerut a fost de 6,76 milioane de euro. Contactați de ECONOMICA.NET, reprezentanții Telekom nu ne-au transmis care a fost prețul final al licitației cu plic închis.

Construcția Militari Residence a început în 2008 și astăzi a ajuns să numere 90 de blocuri cu 11.000 de apartamente. Pe lângă acest proiect, cei doi investitori au mai construit 300 de apartamente în ansamblul Carol City Park.

În zona centrului comercial Liberty Center se mai află terenuri cu planuri de ansambluri rezidențiale, însă nu s-a construit nimic. Este și cazul terenului fostei fabrici de ulei Muntenia, deținut de spaniolii de la Gea Prasa încă din 2007, și pe care doreau să construiască 2.000 de locuințe. Un alt teren cu potențial de dezvoltare este cel al fostei fabrici de ciocolată Excelent. Pe terenul fostei fabrici de pile Fapiro a fost construit un magazin Kaufland, un teren deținut de Pepsi România a fost cumpărat și transformat în magazin Lidl, iar terenul fostei fabrici Industria Iutei a fost cumpărat de Dedeman.

Chiar dacă anul 2020 a stat sub semnul pandemiei, apetititul pentru achiziția de locuințe nu a scăzut. Datele de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) arată că anul trecut s-au vândut cu aproape 12% amai multe imobile față de 2019. Astfel, la nivelul întregii țări au fost tranzacționate 602.805 imobile, cele mai multe fiind înregistrate în București (12.967), Ilfov (5.734) și Cluj (5.247).

CITEȘTE ȘI În decembrie 2020 s-au vândut peste 77.000 de imobile, a doua cea mai bună lună din an

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO