Dezvoltatorul care a construit depozite lângă fabricile Skoda şi Volkswagen: România are un lucru pe care VW îl apreciază

Grupul auto Volkswagen AG (VW) a anunţat luna trecută că îşi va extinde capacitatea de producţie prin deschiderea unei noi fabrici în Europa de Est. De atunci, presa germană a comentat îndelung decizia şi a publicat recent informaţii potrivit cărora ar fi ales deja Turcia, însă niciun anunţ oficial nu a fost făcut. 
Andrada Ghira - joi, 13 dec. 2018, 19:33
Dezvoltatorul care a construit depozite lângă fabricile Skoda şi Volkswagen: România are un lucru pe care VW îl apreciază

Deschiderea unei noi fabrici auto în România ar avea acelaşi efect pe care l-a avut Ford la Craiova. Zeci de furnizori de componente pentru industria auto au deschis de-a lungul anilor fabrici. În plus, americanii au anunţat în primăvara acestui an o investiţie suplimentară de 200 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, unde va fi produs un nou model. Pentru asta, compania are nevoie de 1.500 de angajaţi. 

Ian Worboys, CEO P3, unul dintre cei mai mari dezvoltatorii de spaţii logistice şi industriale de pe plan local, spune că orice fabrică auto aduce un plus valoare ţării, iar noi încă avem un lucru de care se pare că producătorul auto ar fi interesat. Însă, pe lângă acest factor, decizia va lua în calcul mai mulţi indicatori. 

„Orice fabrică auto care se deschide are nevoie de furnizori de componente. Am contruit multe clădiri în Republica Cehă, lângă fabrica Skoda, în Bratislava avem un parc de 215.000 de mp lângă fabrica Volkswagen. Vedem cum o companie aduce valoare ţării respective. Evident, un lucru pe care încă România îl are este forţa de muncă educată, vorbitoare de limbă engleză, lucru apreciat de VW”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Ian Worboys, CEO P3. 

P3 Logistic Parks a achiziționat recent un teren de 16 hectare în Dragomirești Vale, acolo unde va fi construit un nou parc logistic cu o suprafaţă de 80.000 mp. Portofoliul companiei pe plan local a crescut de la 215.000 mp de depozite în 2015, la peste 380.000 mp în 2018. 

Unde construieste VW o nouă fabrică

Producătorul germani Volkswagen a anunţat luna trecută întenţia de a construi o fabrică în Europa de Est, printre ţările cu potenţial fiind România, Bulgaria dar şi Turcia. Recent, presa de specialiate din Germania titra că producătorul auto a ales deja Turcia pentru construcţia noii fabrici, însă niciun anunţ oficial nu a fost făcut.  

VW va muta producţia modelelor Passat la fabrica Skoda din Kvasiny, Republica Cehă, acolo unde vor fi asamblate alături de modelele Skoda Superb şi Kodiaq, din 2023. Producţia modelelor Karoq şi Ateca din fabrica din Kvasiny va fi transferată către o nouă locaţie din Europa de Est, care ar aduce un plus de 4.000 – 5.000 de noi locuri de muncă. 

Volkswagen a anunţat investiţii de peste 34 de miliarde de euro (38,4 miliarde de dolari) în dezvoltarea serviciilor de mobilitate, a vehiculelor electrice şi a maşinilor fără şofer până în 2022. Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Piedone contestă în instanţă condamnarea primită în dosarul Colectiv
Piedone contestă în instanţă condamnarea primită în dosarul Colectiv
 Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie la executare împotriva condamnării de patru ani închisoare primită pentru săvârşirea infracţiunii......
Preşedintele Băncii Mondiale avertizează că războiul ar putea declanşa o recesiune globală
Preşedintele Băncii Mondiale avertizează că războiul ar putea declanşa o recesiune globală
 Preşedintele Băncii Mondiale, Davis Malpass, a sugerat miercuri că invadarea Ucrainei de către Rusia şi impactul asupra ...
Două tipuri noi de contract de muncă ar putea fi introduse în Codul muncii: CIM cu mai mulţi angajatori din acelaşi grup de firme şi CIM „la cerere”
Două tipuri noi de contract de muncă ar putea fi introduse în Codul muncii: CIM cu mai mulţi angajatori din acelaşi ...
Mai mulţi parlamentari PNL au depus la Senat o propunere legislativă pentru completarea Codului muncii, în care argumentează ...
Flanco introduce posibilitatea plății cu cardul la EasyBox și retur gratuit în 45 de zile
Flanco introduce posibilitatea plății cu cardul la EasyBox și retur gratuit în 45 de zile
Flanco extinde serviciile disponibile prin EasyBox, oferind opțiunea plății cu cardul și a returului gratuit, direct ...