1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Companii

Dezvoltatorul care a supravieţuit tenace crizei, dar este îngenuncheat în plin boom imobiliar

Dezvoltatorul austriac Immofinanz, care a anunţat în urmă cu doi ani că se va concentra pe construcţia de spaţii comericale şi birouri, caută variante pentru a vinde divizia de locuinţe Adama, cumpărată în 2011. 
27 iul, 2017 | | ECONOMICA.net

Immofinanz, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de pe piaţa locală anunţa în urmă cu doi ani vânzarea proprietăţilor industriale şi schimbarea strategiei. Compania se va concentra pe dezvoltarea de spaţii de birouri şi comerciale.

După ce şi-a vândut portofoliul de spaţii logistice, inclusiv din România, către gigantul Blackstone, Immofianz a scos anul trecut la vânzare şi divizia românească Adama, care se ocupă cu dezvoltări rezidenţiale. Pe piaţa din România, Adama, a construit peste 1.700 de apartamente şi avea mai multe terenuri în portofoliu pentru viitoare dezvoltări. 

În timp ce unii investitori şi-au reactivat planurile de dinainte de criză, iar alţii noi şi-au făcut intrarea în peisajul rezidenţial din Capitală, Adama nu mai construieşte nimic. Immofinanz, care a cumpărat cu peste 42 de milioane de euro pe 69% din acţiunile Adama în 2011, încă analizează alternative legate de valorificarea companiei. 

"Adama nu a fost vândută. Aşa cum ştiţi, Adama este specializată pe segmentul rezidenţial, în timp ce strategia Immofinanzz se concentrează pe domeniile office şi retail, drept pentru care nu face parte din direcţiile noastre principale. În prezent analizăm alternativele", este răspunsul companiei la solicitarea ECONOMICA.NET

Un teren pe care Adama ar fi putut construi locuinţe este cel al fostei fabrici Ventilatorul, aflată în portofoliul Immofinanz. Anul trecut, compania a evacuat spaţiile chiriaşilor de pe acel teren. 

Immofinanz a plătit în 2011 42,4 milioane de euro pentru achiziţia participaţiei de 69% din Adama, de la Morgan Stanley şi Lehman Brothers. La acel moment, Immofinanz deţinea 30% din Adama. 

Adama a fost unul dintre puţinii dezvoltatori care au mai construit chiar şi în timp de criză. Printre proiectele finalizate în Bucureşti se numără Evocasa Armonia, Edenia Titan, Evocasa Optima, Evocasa Selecta, dar a mai construit şi apartamente în Ploiesti, Bacău, Iaşi şi Cluj. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO