Dezvoltatorul Confort City pune la dispoziţia locatarilor afectaţi apartamente vacante

Dezvoltatorul ansamblului Confort City a anunţat, marţi seară, că va pune la dispoziţia persoanelor afectate de incendiul de marţi apartamentele vacante din interiorul complexului sau din alte spaţii, până la refacerea locuinţelor proprii.
Economica.net - mar, 02 oct. 2012, 18:30
Dezvoltatorul Confort City pune la dispoziţia locatarilor afectaţi apartamente vacante

Pentru început, precizează dezvoltatorul, toţi locatarii afectaţi vor fi cazaţi, „în următoarele două, trei zile, într-o unitate hotelieră”, unde li se va asigura hrana, urmând ca, ulterior, să le pună la dispoziţie apartamentele vacante din interiorul complexului sau din alte spaţii proprii, până la refacerea locuinţelor.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii firmei care a construit complexul vor asigura şi „consilierea şi suportul clienţilor”, pentru refacerea locuinţelor.

Locatarii apartamentelor afectate de incendiul produs marţi la un bloc al ansamblului Confort City sunt transportaţi, marţi seară, la Rin Grand Hotel. Ei merg la hotel cu maşinile proprii sau cu microbuze puse la dispoziţie în acest scop.

Incendiul a izbucnit, marţi după-amiază, la mansarda unui bloc cu 11 niveluri aflat în complexul rezidenţial Confort City.

Pompierii acţionează, în prezent, pentru stingerea ultimelor focare ale incendiului, urmând ca, pe durata nopţii, să rămână la locul intervenţiei pentru verificări şi pentru supraveghere, potrivit IGSU.

Intervenţia la incendiu a fost îngreunată de barierele de acces şi de maşinile parcate în zonă, care au întârziat intrarea echipelor de pompieri, dar şi de faptul că reţeaua de hidranţi a complexului nu a funcţionat, a precizat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Surse din rândul autorităţilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că numărul apartamentelor afectate în urma incendiului este de aproape 100.

Potrivit dezvoltatorului imobiliar (Domus Stil) care a construit ansamblul, locatarii apartamentelor afectate de incendiu vor primi cazare la hotel, pe durata reparaţiilor necesare la imobil.

„Incendiul a izbucnit la mansarda din lemn a clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp, extinzându-se şi la etajul 10 al blocului de locuinţe. Focul s-a propagat ulterior pe faţadă, la etajele inferioare. Flăcările, favorizate de vânt, au cuprins, în plan orizontal, toate cele 8 scări ale imobilului, afectând mai multe apartamente”, a precizat IGSU.

Întrebat despre cauza incendiului, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile, a spus că există „speculaţia” ca acesta să fi izbucnit în urma aprinderii unui aparat de aer condiţionat montat în exterior.

Pompierii au intervenit la incendiu cu peste 30 de autospeciale cu apă şi 10 autoscări, la faţa locului venind şi două echipaje de descarcerare şi cinci de prim-ajutor.

Şase locatari ai blocului au primit îngrijiri medicale la faţa locului, după ce au suferit atacuri de panică sau au inhalat monoxid de carbon, iar un pompier a fost transportat la Spitalul Floreasca, după ce s-a intoxicat cu fum.

Locatarii blocului au reclamat faptul că intervenţia la incendiu a fost întârziată din cauza faptului că pompierii nu au avut apă.

Blocul afectat de incendiu nu avea nevoie de autorizaţie privind securitatea la incendiu eliberată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), pentru că nu era mai înalt de 11 niveluri, a declarat, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt ISU Ilfov, Simion Petruş.

Petruş a explicat că blocul respectiv, care are 11 niveluri, nu se încadrează în categoriile de construcţii care trebuie să primească avizul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) privind securitatea la incendiu, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 1739/ 2006.

Potrivit HG citate, se supun autorizării clădiri civile definite conform reglementărilor tehnice specifice domeniului securităţii la incendiu ca „înalte” sau „foarte înalte”, indiferent de aria construită ori de destinaţie, „înalte” însemnând de peste 11 etaje.

Ansamblul rezidenţial Confort City, deţinut de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Complexul rezidenţial este situat pe Splaiul Unirii, la 7,6 km de Piaţa Unirii, 6,3 km de Parcul Tineretului şi la 4 km de Rin Grand Hotel. Ansamblul a fost dat în folosinţă în 2010.

Proprietarii apartamentelor spun că au plătit pe acestea preţuri începând cu 50.000 de euro şi că au de dat rate lunare la bancă de aproximativ 300 de euro.

În 2007, un hotel deţinut tot de fraţii Negoiţă, aflat pe Şoseaua Vitan Bârzeşti, a fost cuprins de un incendiu, în timp ce se afla în construcţie.

Te-ar mai putea interesa și
G7: Ucraina cere mai multe arme şi sancţiuni contra Moscovei după atacul asupra Kievului
G7: Ucraina cere mai multe arme şi sancţiuni contra Moscovei după atacul asupra Kievului
Ucraina a cerut duminică mai multe arme şi sancţiuni contra Moscovei de la ţările G7, reunite în summit în Bavaria (Germania), în urma unei lovituri aeriene a Rusiei mai devreme în......
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Un studiu cu privirea la valoarea mărcilor, realizat anual de Brand Finance, arată că, în Germania, cel mai valoros brand ...
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Numărul de abonamente 5G va depăşi pragul de un miliard în 2022, iar în 2027 va trece de 4,4 miliarde, arată datele ...
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenţionare cod galben de ploi abundente şi descărcări ...