Dezvoltatorul Cosmopolis a vândut 125 de apartamente în 2013. Mai construieşte încă 100

Opus Land Development a început construcția a 100 de locuințe în cadrul proiectului rezidenţial Cosmopolis, aflat în Ştefăneştii de Jos.
Andrada Ghira - joi, 23 mai 2013, 09:42
Dezvoltatorul Cosmopolis a vândut 125 de apartamente în 2013. Mai construieşte încă 100

În total, anul acesta vor fi finalizate 250 de locuințe, în urma unor investiții de aproximativ șapte milioane de euro.

„Inițial ne planificasem ca în acest an să construim doar 150 de unități, dar vânzarile bune înregistrate în ultimele luni ne-au determinat să construim mai multe: un total de 250 de locuințe. Investițiile în Cosmopolis se vor ridica în acest an la 7 milioane de euro, urmând ca proiectul să aibă la finalul anului aproximativ 1.300 de locuințe”, a declarat Ahmet Buyukhanli, președinte și acționar majoritar al Opus Land Development, dezvoltatorul proiectului.

În primele patru luni ale acestui an au fost vândute 125 de locuințe. 49 dintre aceastea au fost cumpărate de un investitor cu peste două milioane de euro. „Investitorul este din Turcia și a cumpărat apartamentele cu scopul de a le închiria pe o perioadă de minimum trei – cinci ani”, a adaugat Ahmet Buyukhanli.

Prețurile de vânzare ale locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 32.000 de euro + 5% TVA pentru un studio dublu (compartimentat în două camere cu o suprafață construită de 52 de mp), de la 55.000 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu două camere (74 mp- suprafață construită), în timp ce un apartament cu trei camere (116 mp) are un preț de 74.500 de euro + 5% TVA.

Față de începutul anului, în cadrul Cosmopolis sunt disponibile acum la vânzare și vile finalizate. Cele cu o suprafață de 112 mp construiți au un preț de 90.000 de euro + TVA, iar vilele cu o suprafață construită de 125 de mp au un preț de 110.000 de euro + TVA. Coldwell Banker Affiliates of Romania a fost desemnat agent exclusiv al proiectului la începutul acestui an.

Până în acest moment au fost finalizate în Cosmopolis peste 1.100 de apartamente și vile, comunitatea din cadrul proiectului numărând aproximativ 1700 de locuitori. Pana în prezent, investițiile în cadrul Cosmopolis s-au ridicat la circa 230 de milioane de euro, în construcția de locuințe, infrastructura, spații comerciale și spatii verzi.

Opus Land Development este parte a unui grup de companii deținut de familia Buyukhanli din Turcia, unul din cei mai vechi și experimentați dezvoltatori imobiliari din Turcia, care şi-a început activitatea în sectorul de construcții în 1956. Grupul de companii a construit până în prezent proiecte incluzând mii de apartamente sau camere de hotel.

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...