Dezvoltatorul Cosmopolis vrea să vândă 360 de locuinţe în 2014

Dezvoltatorul Opus Land Development, care a construit 1.300 de locuinţe în  proiectul rezidenţial Cosmopolis din Ştefăneştii de Jos, va investi anul acesta 18 milioane de euro şi va finaliza încă 400 de locuinţe
Andrada Ghira - mie, 22 ian. 2014, 09:04
Dezvoltatorul Cosmopolis vrea să vândă 360 de locuinţe în 2014

Compania a investit în Cosmopolis aproximativ 230 de milioane de euro, în construcția de locuințe, infrastructura, spații comerciale și spatii verzi. Investiţia din acest an prevede şi amenajarea unei plaje lângă lacul amplasat din apropierea ansamblului, a unei piscine, a unui bar, dar şi mai multe terenuri sportive. 

„Vom investi în Cosmopolis aproximativ 18 milioane de euro în acest an, o sumă care poate fi considerată foarte mare pentru un singur an și un singur proiect în piața rezidențială actuală. 2013 a mers însă foarte bine iar pentru 2014 considerăm că exista piață, având obiective care presupun creșteri pe toate palierele în acest an – locuințe finalizate, dezvoltarea generală a Cosmopolis și mai multe contracte încheiate”, a declarat Ahmet Buyukhanli, CEO Opus Land Development.

Investițiile din acest an vor fi direcționate atât spre finalizarea celor cel puțin 400 de locuințe cât și înspre dezvoltarea infrastructurii generale a Cosmopolis. 

În cadrul Cosmopolis sunt în prezent peste 1.300 de locuințe finalizate, comunitatea din proiect numărând peste 2300 de locuitori, fiind astfel una din cele mai mari comunități din cadrul unui proiect rezidențial local. Dacă țintele de dezvoltare vor fi atinse, la finalul lui 2014 vor fi peste 1.700 de locuințe finalizate în Cosmopolis, comunitatea din cadrul proiectului fiind estimată să crească la aproximativ 3.000 de locuitori.

„Obiectivul nostru pentru 2014 este o creștere a vânzărilor de aproximativ 50%, până la 360 de locuințe vândute, fiind și în discuții cu mai mulți investitori atrași de randamentul oferit de potențialele închirieri. Nu s-a terminat criza însă poți să înregistrezi vânzări bune indiferent de domeniul de activitate, atât timp cât ai un produs bun, ți-ai eficientizat costurile și operațiunile și ai disponibilitate de muncă – lucrurile nu se mai întâmplă ca in perioada de boom când era o frenezie generală”, afirmă Gabriel Voicu, director new homes division in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Prețurile de vânzare ale locuințelor din Cosmopolis pleacă de la 32.000 de euro + 5% TVA pentru un studio cu o suprafață construită de 52 de metri pătrați, de la 49.500 de euro + 5% TVA pentru un apartament cu două camere, având o suprafață construită de 74 de metri pătrați, în timp ce un apartament cu trei camere, cu o suprafață construită de 82 de metri pătrați, are un preț de 56.500 de euro + 5% TVA.

În cadrul Cosmopolis sunt disponibile la vânzare și vile. Cele cu o suprafață de 112 metri pătrați construiți au un preț de 90.000 de euro + TVA, iar vilele cu o suprafață construită de 125 de metri pătrați au un preț de 110.000 de euro + TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa mizează pe 50 de milioane de turişti străini în această vară
Franţa, prima destinaţie turistică mondială, speră să primească în această vară un număr de 50 de milioane de vizitatori străini, în principal din Europa, în condiţiile în care......
Comisarii de mediu au aplicat amenzi de aproape 57 de milioane de lei, în primul semestru al anului
Comisarii de mediu au aplicat amenzi de aproape 57 de milioane de lei, în primul semestru al anului
Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat, în primul semestru al acestui an, amenzi în valoare de 56,65 milioane de lei, ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste două miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste două miliarde de lei din capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 2,14 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 1,1%, în această săptămâna, ...
Cod portocaliu de caniculă pentru București. Temperaturile maxime ajung la 40 de grade
Cod portocaliu de caniculă pentru București. Temperaturile maxime ajung la 40 de grade
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic ridicat ...