Dezvoltatorul CTP investeşte 25 de milioane de euro în două noi depozite lângă Bucureşti

Dezvoltatorul CTP, care deţine pe piaţa locală un portofoliu de spaţii logistice şi industriale de peste 500.000 de mp, investeşte în două noi clădiri din parcul preluat anul trecut de la americanii de la Prologis. 
Andrada Ghira - mar, 18 oct. 2016, 11:50
Dezvoltatorul CTP investeşte 25 de milioane de euro în două noi depozite lângă Bucureşti

CTP a preluat CTPark Bucharest West de la Prologis în a doua parte a anului trecut, iar în primăvara acestui an a început lucrările pentru dezvoltarea suprafeței construite a parcului, la 130.000 de metri pătrați. Compania dezvoltă acum două noi depozite cu o suprafaţă de 68.000 de mp.

„Valoarea investiției se ridică la 25 de milioane de euro, iar finalizarea este anunțată pentru primăvara anului viitor,” spune Remon Vos, Director General al CTP.

Dezvoltatorul doreşte ridicarea plafonului creditului de 56 de milioane de euro de la BCR, semnat în vara anului trecut, cu 17,5 milioane de euro. 

Astfel, dezvoltatorul va încheia un act adiţional prin care BCR va pune la dispoziţia CTP o faciliate iniţială de dezvoltare în cuantum maxim de 4,4 milioane de euro, o facilitate subsecventă de dezvoltare în cuantum de 3,4 milioane de euro, o facilitate în scopuri de TVA de maximum 1,5 milioane de euro, dar şi o facilitate de investiţii de cel mult 8,2 milioane de euro, arată datele publicate în Monitorul Oficial. 

CTP a semnat în vara anului trecut un contract de credit cu Banca Comercială Română pentru un împrumut la termen în suma maximă principală de 56,1 milioane de euro şi un împrumut de TVA de aproximativ un milion de euro. Dezvoltatorul refinanţează astfel achiziţia parcurilor logistice de la Arad, Deva, Turda, dar şi a parcului logistic Prologis de lângă Bucureşti. Achiziţia proprietăţilor s-a făcut prin intermediul unui credit intra-grup, de la compania mamă. 

CTP este prezent pe piaţa din România din 2007 şi a investit până în prezent 250 de milioane de euro, iar majoritatea proprietăţilor au fost cumpărate anul trecut. Astfel, cu un portofoliu de peste 500.000 de mp de spaţii logistice şi indutriale în România, compania vrea ca în termen de doi ani să dubleze această suprafaţă. 

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională şi dacă există......
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației ...