Dezvoltatorul de soluţii şi servicii de transformare digitală Zitec a înregistrat în 2019 afaceri în creştere cu 34%, la 7 milioane euro

Dezvoltatorul de soluţii şi servicii de transformare digitală Zitec a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, în creştere cu 34% faţă de rezultatele obţinute în 2018, potrivit datelor financiare publicate luni.
Lidia Neagu - lun, 17 feb. 2020, 08:34
Dezvoltatorul de soluţii şi servicii de transformare digitală Zitec a înregistrat în 2019 afaceri în creştere cu 34%, la 7 milioane euro

În totalul afacerilor din 2019, divizia de Digital Marketing a generat o cifră de 770.000 de euro, triplu faţă de anul anterior. De asemenea, în ceea ce priveşte segmentul de soluţii Cloud, dezvoltate atât de Microsoft, cât şi de Google, Zitec a înregistrat o creştere de 68% în 2019, comparativ cu anul anterior, atingând valoarea de 600.000 de euro.

Pe acest fond, în luna septembrie a anului trecut, Zitec a preluat echipele şi portofoliile agenţiilor Bright şi Symbolic, două companii de web-design, e-commerce, dezvoltare software şi marketing digital, care au înregistrat, în 2018, o cifră de afaceri cumulată de 450.000 de euro. Tot în 2019, Zitec a devenit singura companie românească partener oficial al unora dintre cele mai importante platforme de e-commerce la nivel mondial: Magento şi VTEX.

Potrivit sursei citate, pe parcursul anului trecut, compania a continuat parteneriatele strategice cu clienţi care se află în plin proces de transformare digitală, din industrii variate, renumiţi la nivel naţional şi internaţional, precum: Sameday, Flanco, eMag, PayU, Credit Europe Bank sau iELM.

Pe de altă parte, Zitec a marcat startul unor noi colaborări, atât cu clienţi din România, cât şi cu clienţi din străinătate, printre care: Decathlon, eON, Porsche România, Arctic, Beko, Academia de Studii Economice Bucureşti, MagiCAMP, Strini, The Wine Society sau National Health Service Scotland (NHS).

„Anul trecut, Zitec a finalizat dezvoltarea celui de-al doilea produs propriu din portofoliu: Mirro (mirro.io), aplicaţie care ajută companiile să crească performanţa echipelor. Lansată în mai 2019, în urma unei investiţii de peste 1 milion de euro, aplicaţia pune accentul atât pe performanţa individuală, cât şi de echipă, urmărind eficienţa colaborării, precum şi parcursul unui angajat încă din momentul în care se alătură organizaţiei. Mirro are o interfaţă intuitivă, fiind o soluţie Software as a Service (SaaS) care nu necesită instalare, şi care este accesibilă direct din browser. Printre clienţi se numără HRS Recruitment & Staffing Romania, Career Advisor, Netopia MobilPay, AdoreMe.com, DWF – Digital Workforce şi High Contrast”, se arată într-un comunicat al companiei.

În plus, Zitec a continuat şi dezvoltarea aplicaţiei de registratură şi management al documentelor Regista, prin lansarea modulului e-Guvernare, ce permite extinderea funcţionalităţilor pentru nevoi specifice identificate la nivel local şi digitalizarea interacţiunii dintre cetăţean şi instituţiile publice.

„De asemenea, începând cu 2019, aplicaţia permite integrarea secţiunii ‘Monitorul Oficial Local’ pe website-urile instituţiilor publice, prin care se publică automat documentele şi informaţiile de interes public. Regista este lider de piaţă pe segmentul aplicaţiilor de registratură şi management al documentelor în administraţia publică locală, fiind prezentă în 40 de judeţe din ţară. Aplicaţia este folosită în peste 400 de instituţii publice şi primării, atingând în 2019 pragul de 7 milioane de documente procesate”, notează compania.

Zitec este specializată în dezvoltarea de soluţii de afaceri, servicii şi produse tehnologice personalizate, precum şi servicii de digital marketing. Compania, certificată Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner, Google Cloud Partner, Partener Magento şi unic furnizor în România al platformei de soluţii e-commerce în cloud VTEX, a fost desemnată a fost desemnată „Compania Anului 2019” la Gala ANIS România 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
BVB a pierdut 5 miliarde de lei din capitalizare în ultima săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut 5,09 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 2,12%, în această săptămână, ...
Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS
Ce aplicații de telefon folosesc cel mai des românii pentru Android și iOS
Aplicațiile pentru smartphone-uri, fie că vorbim de Android sau iOS, ne ușurează mult viața, iar în ultimii ani dispozitivele ...
Importurile de petrol și gaze ale României au totalizat 2,8 miliarde de euro, în primele zece luni din 2021
Importurile de petrol și gaze ale României au totalizat 2,8 miliarde de euro, în primele zece luni din 2021
România a importat, în primele zece luni din 2021, petrol brut şi gaze naturale în sumă de 2,831 miliarde euro, în ...