Dezvoltatorul de soluţii software pentru e-commerce Innobyte şi-a majorat cifra de afaceri până la 7,6 mil. lei în T3

Innobyte, companie românească de dezvoltare software specializată în eCommerce și unul dintre principalii jucători de pe această piață, a realizat o cifră de afaceri de 7,6 milioane de lei în trimestrul al treilea al acestui an, cu circa 26% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, compania a raportat și un profit net de 1,76 milioane lei (+16,85%).
Lidia Neagu - mie, 08 dec. 2021, 15:46
Dezvoltatorul de soluţii software pentru e-commerce Innobyte şi-a majorat cifra de afaceri până la 7,6 mil. lei în T3

Rezultatele înregistrate se datorează atât procesului de optimizare a resurselor cu privire la alocarea pe proiecte, cât și capacității crescute de mobilizare a echipei pentru a livra la un standard ridicat de calitate.

De asemenea, în trimestrul trei, Innobyte a atras doi clienți importanți pe zona de dezvoltare software. Nu în ultimul rând, creșterea cererii pentru consultanță, automatizare, monitorizare, intervenție și mentenanță pentru magazine online au generat o creștere substanțială a business-ului companiei.

Pentru finalul anului 2021, Innobyte estimează ca se va apropia de pragul de 10 milioane lei cifră de afaceri, iar EBITDA va ajunge la 2,2 milioane de lei.

Totodată, compania realizează o analiză a celor mai importante acțiuni pe care magazinele online trebuie să le întreprindă pentru a derula campanii de succes în cele mai aglomerate perioade ale anului din punct de vedere al vânzărilor: Black Friday, Cyber Monday, Singles Day, Crăciun.

Un vârf de vânzări gestionat incorect, în care magazinul online nu este pregătit corespunzător din punct de vedere tehnic, poate provoca pierderi semnificative pentru un business cu consecințe pe termen lung în ceea ce privește retenția sau atragerea de noi clienți.

Consumatorii români sunt din ce în ce mai familiarizați cu campaniile de reduceri, precum cele de Black Friday sau Christmas Sales, de aceea și exigențele lor sunt din ce în ce mai mari. Aceștia se așteaptă la un proces de navigare și cumpărare rapid, plăcut, fără erori sau timpi mari de așteptare.

Conform specialiștilor Innobyte, este important ca infrastructura IT a magazinelor online să fie pregătită să facă față unui spike de utilizatori, din acest motiv, este necesară o scalare corespunzătoare a acesteia pentru perioada de reduceri de sfârșit de an care începe, de obicei, cu Black Friday și se întinde pe perioada Crăciunului și a Anului Nou. Performanța și scalabilitatea infrastructurii au un impact semnificativ în experiența oferită clienților, iar acest
lucru este corelat cu volumul de vânzări. Pregătirea pentru această perioadă, începe, însă, cu mult timp înainte. În funcție de complexitatea acestora, specificațiile se clarifică și se implementează cu 2-3 luni înainte.

“Clienții solicită implementarea diverselor funcționalități și campanii care, de cele multe ori, sunt complexe, succesive, iar unele dintre ele vin din scurt și implică un termen rapid pentru implementare. Aceste perioade presupun un volum foarte mare de muncă într-un timp foarte scurt, iar atuul Innobyte este că avem o echipă agilă, care se adaptează rapid la astfel de cerințe”, a declarat Cătălin Bordei, Managing Partner Innobyte.

Un aspect foarte important este analiza infrastructurii actuale a magazinului online, ceea ce presupune monitorizarea infrastructurii, estimarea traficului în platformă, identificarea resurselor și soluțiilor potrivite. Acțiunile ulterioare includ optimizări la nivelul bazelor de date și a serverelor, ajustarea memoriei cache a bazei de date, scalarea serverelor web, suplimentarea resurselor, efectuarea de stress tests, optimizarea infrastructurii, optimizarea experienței prin îmbunătățiri de UX și identificarea și remedierea eventualelor probleme privind vulnerabilitățile platformei.

“Comparativ cu anii trecuți, platformele și infrastructurile IT ale magazinelor online sunt mult mai stabile și performante. Majoritatea platformelor erau complet nefuncționale pentru perioade destul de îndelungate ca urmare a traficului mai mare de pe site sau a creșterii numărului de comenzi. A urmat apoi o perioadă în care platformele erau funcționale, dar se mișcau destul de lent. În ultimii 2-3 ani, majoritatea platformelor funcționează foarte bine ca urmare a investițiilor în infrastructuri și procese”, a menționat Alin Alexandru, CTO Innobyte.

Innobyte este o companie românească de dezvoltare software specializată în eCommerce care vizează maximizarea potențialului de business al partenerilor săi prin dezvoltarea unor platforme de eCommerce sigure, scalabile și inovative.

Pe lângă serviciile de dezvoltare și de mentenanță eCommerce oferite, Innobyte asigură și servicii de securitate, analiză și îmbunătățirea performanței, audit și consultanță de business. În cei 15 ani de activitate, compania a dezvoltat aplicații software pentru clienți care activează în tehnologie, retail, servicii, sănătate, domeniul bancar, juridic, turism sau fashion. Compania este un business 100% românesc și a fost fondată de antreprenorul Cătălin
Șomfălean, care conduce Innobyte alături de Cătălin Bordei, ambii în rol de Managing Partners.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
De luni, 17 ianuarie, începe al doilea semsetru şcolar. Când sunt următoarele vacanţe
De luni, 17 ianuarie, începe al doilea semsetru şcolar. Când sunt următoarele vacanţe
Cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2021 - 2022 începe luni şi va avea 20 de săptămâni. Vacanţa de Paşte va ...
Coronavirus, GCS: 474 pacienţi internaţi la ATI, din care 13 sunt copii
Coronavirus, GCS: 474 pacienţi internaţi la ATI, din care 13 sunt copii
Un număr de 3.647 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare din ţară, dintre care 286 ...
Coronavirus, GCS: 3.123 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore
Coronavirus, GCS: 3.123 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore
Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, sâmbătă, 3.123 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 638.775 ...