Dezvoltatorul de spaţii logistice CTP investeşte 13 milioane de euro în noi depozite la Timişoara

Cel mai mare proprietar de spaţii logistice şi industriale din România, dezvoltatorul CTP, a anunţat o investiţie de 13 milioane de euro la Timişoara. 
Andrada Ghira - joi, 24 aug. 2017, 08:55
Dezvoltatorul de spaţii logistice CTP investeşte 13 milioane de euro în noi depozite la Timişoara

Dezvoltatorul CTP investeşte 13 milioane de euro în extinderea parcului logistic din Timișoara cu o suprafaţă de 32.000 de mp, se arată într-un comunicat al companiei. Lucrările de construcţie sunt în derulare şi vor fi finalizate în luna decembrie a acestui an.

Acesta estee cel de-al doilea parc logistic din Timişoara al companiei şi va avea o unitate de 15.00 de mp, care va fi ocupată de un client strategic, al cărui nume nu a fost anunţat. Adiţional, parcul va mai avea două suprafeţe de câte 8.500 de mp fiecare, disponibile spre închiriere. 

Portofoliul companiei de spaţii logistice în Timişoara include două parcuri: CTPark Timișoara I, care a fost achiziţionat în 2015 şi care are o suprafaţă de 10.000 de mp, şi CTPark Timișoara II, a cărui extensie se află în dezvoltare. 

„Am decis începerea construcţiei CTPark Timișoara II datorită contractului semnat cu un client strategic. Acesta a dorit să-şi extindă facilităţile pentru a satisface nevoile de creştere a afacerii în regiune. Un alt motiv se datorează creşterii cererii în zona Timişoarei şi nevoia de spaţii industriale şi logistice premium. (…) Piaţa locală are o capacitate imensă pentru dezvoltare, în special dacă luăm în considerare următoarele cifre: În Republica Cehă, spre exemplu, sunt circa 400 de mp de spaţii industriale la mia de locuitori, în timp ce în România, densitatea este de 128 de mp la mia de locuitori”, spune Ana Dumitrache, Country Head of CTP România.

Proiectul CTPark Timișoara I a fost achiziţionat în 2015 şi este ocupat în totalite de chiriaşi precum Altex, eMag şi Soehner. După finalizarea  CTPark Timișoara II, parcul va avea un total de 32.000 de mp de suprafaţă închiriabilă, din care 17.000 de mp vor fi disponibili spre închiriere. 

Anul acesta, CTP, a obţinut un împrumut de aproape 76 de milioane de la BCR şi BERD pentru construcţia a două noi depozite, cu o suprafaţă totală de 70.000 de mp, în cadrul proiectului CTParK Bucharest West, aflat la 32 de kilometri de Bucureşti. În total, investiţia se ridică la 108,9 milioane de euro.

Dezvoltatorul CTP este prezent pe piaţa locală din 2007 şi a repornit motoarele în 2014, când a cumpărat mai multe proiecte logistice şi indutriale din ţară. A ajuns astfel cel mai mare proprietar de spaţii logistice din ţară, după investiţii de 250 de milioane de euro.

CTP are în construcţie peste 400.000 mp, la care se adaugă depozite finalizate în suprafaţă de 615.000 mp. Compania are în plan ca până la sfârşitul primul trimestru din 2018 să deţină un portofoliu de proprietăţi cuo suprafață închiriabilă totală de aproximativ 1 milion mp.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...