1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Dezvoltatorul Hercesa construieşte 220 de apartamente lângă birourile BCR şi IBM din Regie

Dezvoltatorul spaniol Hercesa, care a început în acest an lucrările de construcţie la cea de-a treia fază din proiectul rezidenţial Vivenda Residencias din Bucureşti, pregăteşte terenul pentru cel de-al doilea ansamblu cu apartamente pe piaţa locală, într-o investiţie de 17 milioane de euro. 

26 noi, 2017 | | ECONOMICA.net

Spaniolii de la Hercesa deţin o parte din fosta fabrică de pâine Spicul, din zona Orhideea, acolo unde sunt în construcţie proiectele de birouri dezvoltate de Forte Parters şi CA Immo. Dezvoltatorul se află în faza de gestionare a avizelor necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. Luna trecută a obţinut certificatul de urbanism pentru construcţia unui nou ansamblu rezidenţial.

„Comercializarea apartamentelor va demara la începutul anului viitor, urmând ca lucrările de construcţie să fie demarate în vara lui 2018. Vor fi două blocuri cu 220 de locuinţe, care vor cuprinde în cea mai mare parte apartamente cu două şi trei camere. Valoarea investiţiei se ridică la 17 milioane de euro", a declarat pentru ECONOMICA.NET Cristina Bujoreanu, purtătorul de cuvânt al dezvoltatorului.

Construcţia ansamblului se va derula în două etape, fiecare dintre acestea fiind reprezentată de unul dintre cele două blocuri. Preţurile pentru apartamentele de două camere vor fi de circa 73.000 de euro plus TVA, iar pentru cele de trei camere vor fi de circa 110.000 de euro plus TVA.

Proiecte de 200 de milioane de euro pe un singur teren

Hercesa a cumpărat în 2006 terenul de 18.000 de mp al fostei fabrici de pâine Spicul, deţinută de omul de afaceri Ilie Gheorghe, care a încasat peste 10 milioane de euro. Criza i-a oprit însă pe mulţi dezvoltatori din expansiune, iar planurile pentru construcţia unui nou proiect cu locuinţe au fost amânate.

La sfârşitul lui 2014, Hercesa vindea 12.700 de mp din teren familiei Tănăsoiu şi Forte Partners. La începutului anului trecut, Forte Partners a demarat construcţia birourilor The Bridge, a cărui primă fază, de 36.000 de mp a fost finalizată în toamna acestui an. Valoarea de piaţă a clădirii este de 80,5 milioane de euro, din care 50 de milioane de euro reprezintă finanţare de la UniCredit. Cei mai mari chiriaşi sunt BCR şi IBM.

Lucrările la cea de-a doua clădire din The Bridge au fost demarate în luna martie a acestui an şi vor fi finalizate anul viitor. Valoarea de piaţă este estimată la 45 de milioane de euro
Cei mai mari chiriaşi sunt BCR şi IBM. În plus, şi austriecii de la CA Immo au în curs de finalizare turnurile Orhideea Gardens, în care investesc 75 de milioane de euro.

Cu o cerere în creştere pe piaţa rezidenţială şi cu un nou pol care s-a conturat în ultimii ani în zona Orhideea-Grozăveşti, Hercesa a ales să demareze lucrările la cel de-al doilea proiect de locuinţe de pe piaţa locală după finalizarea clădirilor de birouri.

„Edificarea complexului rezidenţial după finalizarea clădirilor de birouri prezintă avantaje din două perspective. Pe de o parte, se minimizează disconfortul pe care lucrările de construcţie l-ar putea cauza clienţilor noştri. Pe de altă parte, realizarea clădirilor de apartamente după cele de birouri ne permite să încadrăm proiectul rezidenţial cât mai bine în spaţiu, astfel încât acesta să se îmbine cât mai bine din punct de vedere estetic şi functional cu clădirile din jur, pentru o mai mare armonie şi un confort sporit pentru clienţi. De asemenea, a fost luat în considerare şi momentul favorabil în care se găseşte sectorul rezidenţial", ne-a mai declarat Cristina Bujoreanu.

Ce mai deţine Hercesa în România

Hercesa mai deţine în parteneriat cu fondul de investiţii Bluehouse un teren de 13 hectare în Prelungirea Ghencea, unde planurile dinainte de criză erau de a construi 3.500 de locuinţe. Chiar dacă rezidenţialul a fost pus în aşteptare, pe timp de criză, Hercesa a finalizat lucrările de reabilitare a fostului hotel Cişmigiu din Bucureşti şi a continuat vânzarea locuinţelor din primul proeict Hercesa de pe piaţa românească, Vivenda Residencias, ridicat pe terenul fostei fabrici de pâine Titan.

Primele două faze ale acestui proiect, care cuprind 420 de apartamente, au fost vândute în totalitate. În primăvara acestui an, dezvoltatorul a livrat un bloc cu 66 de apartamente din faza a treia a proiectului şi a început construcţia celui de-al doilea bloc, ce însumează 55 de apartamente. Per total, a treia fază din Vivenda Residencias presupune 244 de noi apartamente şi o investiţie de peste 18 milioane de euro.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO