Dezvoltatorul Impact cumpără un teren de 2,2 ha în zona Romexpo pentru un nou proiect rezidenţial în Capitală

Dezvoltatorul Impact a semnat o promisiune de cumpărare a unui teren de 2,2 hectare în Bucureşti, pentru care a plătit deja un avans de 1,1 milioane de euro, se arată într-o informare remisă Busei de la Bucureşti. 
Andrada Ghira - vin, 16 iun. 2017, 09:56
Dezvoltatorul Impact cumpără un teren de 2,2 ha în zona Romexpo pentru un nou proiect rezidenţial în Capitală

Consiliul de Administrație al Impact a decis înființarea unei noi societăţi pentru a dezvolta un nou proiect imobiliar. Noua firmă, la care acţionar majoritar este Impact, Bergamont Developments va dezvolta un ansamblu rezidenţial de aproximativ 63.000 de mp construiţi pe un teren de aproximativ 22.000 de mp în Bucureşti. 

Potrivit unor surse din piaţă, terenul se află în zona Romexpo. 

„Terenul face obiectul unei promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, în baza căreia a fost achitată suma de 1,1 milioane de euro. Procesul de achiziţie ar trebui finalizat în ultima parte a lunii iulie 2017″, a anunţat compania. 

De asemenea, Impact înfiinţează şi o societate de servicii financiare pentru a oferi clienţilor soluţii de finanţare – Impact Finance & Developments. 

În primăvara acestui an, directorul general al Impact, Bartosz Puzdrowski, a declarat că în această vară va începe lucrările şi la cel de-al doilea proiect rezidenţial al companiei, pe un teren de 26 de ha pe care îl deţine în Ghencea. 

Pe lângă terenul din Greenfield şi cel din Ghencea, compania şi-a asigurat în 2014 un teren într-o zonă cheie din Bucureşti – Barbu Văcărescu, acolo unde targetul este de a atrage angajaţii multinaţionalelor care lucrează în clădirile de birouri din nordul Bucureştiului. 

CITEŞTE ŞI Impact face 1.000 de apartamente pe Zone Arena din Bucureşti

Impact Developer & Contractor SA este deţinută de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine o participaţie de 49,48%. Ceilalţi acţionari sunt Adrian Andrici, cu 15,24%, Swiss Capital/SAI Swiss Capital AM / FDI Active Dinamic/Sorin Apostol, cu o participaţie de 10,96%. Restul acţiunilor de 24,32% sunt deţinute de alte persoane fizice şi juridice.

Compania a fost înfiinţată în 1991 şi de atunci a construit 16 ansambluri rezidenţiale finalizate cu peste 4.000 de unităţi livrate la nivel naţional. 

 
Te-ar mai putea interesa și
Guvernul alocă peste 11,4 milioane de lei pentru sprijinirea cultivatorilor de cartofi
Guvernul alocă peste 11,4 milioane de lei pentru sprijinirea cultivatorilor de cartofi
Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, schema "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de cartof de consum", transmite Agerpres....
FMI prognozează o supraîncălzire a economiei Rusiei
FMI prognozează o supraîncălzire a economiei Rusiei
Creşterea economiei Rusiei "a surprins" Fondul Monetar Internaţional, în contextul sancţiunilor impuse Moscovei în urma ...
Cultivatorii de roșii și usturoi vor primi compensații parțiale pentru pierderile suferite ca urmare a războiului din Ucraina
Cultivatorii de roșii și usturoi vor primi compensații parțiale pentru pierderile suferite ca urmare a războiului din ...
Guvernul a aprobat în şedinţa de joi Ordonanţa de urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru ...
ANPC a amendat încă trei săli aparținând World Class și le-a închis temporar
ANPC a amendat încă trei săli aparținând World Class și le-a închis temporar
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a verificat în ultimele două zile ...