Dezvoltatorul Impact demarează anul viitor construcţia unui proiect rezidenţial de 68 de milioane de euro în Bucureşti

Dezvoltatorul Impact, deținut de omul de afacei Gheorghe Iaciu, investeşte 68 de milioane de euro într-un proiect cu 630 de apartamente pe terenul de 2,5 ha cumpărat în vara acestui an în zona Bulevardului Expoziţiei din Capitală. 
Andrada Ghira - mar, 14 nov. 2017, 13:16
Dezvoltatorul Impact demarează anul viitor construcţia unui proiect rezidenţial de 68 de milioane de euro în Bucureşti

Lucrările de construcţie pentru prima fază a proiectului Luxuria Domenii Residence, care cuprinde patru blocuri cu 268 de apartamente vor fi demarate în luna ianuarie a anului viitor şi finalizate în iulie 2019. Terenul a fost cumpărat în vara acestui an şi face parte din fosta platformă industrială Griviţa, din care şi Globe Trade Center (GTC) şi Portland Trust au cumpărat parcele pentru construcţia de clădiri de birouri. 

Portland Trust a început deja lucările de construcţie la proeictul de birouri, unde ING îşi va muta sediul central. Investişia în borouri se ridică la 80 de milioane de euro, iar lucrările de construcţie vor fi finalizate în primăvara lui 2019. 

„Coordonăm lucrările de construcţie cu cei de la Portland Trust şi vom livra în acelaşi timp. Investiţia în întreg proiectul este de 68 de milioane de euro şi se realizează din surse proprii, dar şi de la bănci. Suntem în discuţii cu trei bănci pentru finanţarea primei faze a proiectului”, a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO Impact Developer & Contractor. 

Lucrările de construcţie pentru cea de-a doua fază a proiectului, care va avea trei clădiri cu 232 de apartamente va fi demarată în luna martie a anului viitor şi finalizată în noiembrie 2019, iar cea de-a treia fază, cu două clădiri şi 130 de apartamente va fi demarată în noiembrie 2018 şi finalizată în iunie 2020. Complexul va avea 728 de parcări subterane şi doar 35 supraterane, destinate vizitatorilor. 

Preţurile apartamentelor vor fi de 1.500 de euro pe mp şi vor ajunge la 2.000 de euro pe mp, fără TVA. Preţul de 2.000 de euro va fi aplicat apartamentelor construite la parterul clădirilor, care vor avea grădini, şi celor aflate la etajele superioare, de tip duplex, cu terase mari.

Întrebat dacă piaţa este pregătită pentru preţuri de 2.000 de euro pe mp, şeful Impact spune că la lansarea proiectului va fi aplicată o reducere de preţ, la 1.350 de euro/mp fără TVA pentru un număr limitat de apartamente. „Dacă te uiţi în piaţă la ce poţi primi pentru 1.350 de euro pe mp, aş alege Luxuria”, completează Puzdrowski. 

Despre creşterea preţurilor la apartamente, Puzdrowski spune că acestea s-au majorat în ultimele 12 luni cu 15%, referindu-se la proeictul Greenfield. Această majorare a preţurilor vine pe fondul unei creşteri a cererii şi a ofertei mici de apartamente disponibile. 

„Cred că şi anul viitor vom avea creşteri de preţ, poate nu la fel ca în 2017, dar vor fi”, mai spune şeful Impact. 

Impact Developer & Contractor SA a fost preluată în 2013 de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine o participaţie de 49,48%. Ceilalţi acţionari sunt Adrian Andrici, cu 15,24%, Swiss Capital/SAI Swiss Capital AM / FDI Active Dinamic/Sorin Apostol, cu o participaţie de 10,96%. Restul acţiunilor de 24,32% sunt deţinute de alte persoane fizice şi juridice.

Compania a fost înfiinţată în 1991 şi de atunci a construit 16 ansambluri rezidenţiale finalizate cu peste 4.000 de unităţi livrate la nivel naţional.  

Te-ar mai putea interesa și
Pilonul II a recuperat deja peste jumătate din scăderile din 2022. Activele au ajuns la 92,4 miliarde de lei
Pilonul II a recuperat deja peste jumătate din scăderile din 2022. Activele au ajuns la 92,4 miliarde de lei
Valoarea sumelor acumulate în Pilonul II de pensii private obligatorii a recuperat în mai puţin de două luni peste jumătate din scăderile din anul 2022, pe fondul îmbunătăţirii cotaţiilor......
evoMAG atrage o investiție de 2 milioane de euro de la fondul de investiții Catalyst România. Retailerul vrea două showroom-uri și prezență internațională
evoMAG atrage o investiție de 2 milioane de euro de la fondul de investiții Catalyst România. Retailerul vrea două showroom-uri ...
Catalyst România, una dintre cele mai importante firme de capital de risc axate pe tehnologie din România, va finanța ...
Ministerul Muncii ar fi retras din CES proiectul de Ordonanţă de aplicare a Legii privind salarizarea bugetarilor – Zelca, SNPPC
Ministerul Muncii ar fi retras din CES proiectul de Ordonanţă de aplicare a Legii privind salarizarea bugetarilor – ...
 Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind aplicarea Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea bugetarilor ar fi fost ...
Una din cinci mașini noi vândute în România în 2022 a fost electrică, plug-in hybrid sau full hybrid
Una din cinci mașini noi vândute în România în 2022 a fost electrică, plug-in hybrid sau full hybrid
Cota de piață a mașinilor electrificate a urcat în primele șapte luni din acest an la 20,7% din totalul pieței auto, ...