1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Dezvoltatorul spaniol Martinsa Fadesa intră în lichidare. În România a cumpărat 80 de ha de teren pentru mii de apartamente

Reprezentanţi ai dezvoltatorul spaniol Martinsa Fadesa au delcarat joi, 9 aprilie, că s-a început procesul de lichidare, la şapte ani de când a devenit una dintre cele mai notabile victime ale crizei imobiliare, informează Reuters. 

10 apr, 2015 | | ECONOMICA.net

Lichidarea vine după o luptă cu creditorii pentru datoria de aproape 7 miliarde de euro, unul dintre cele mari mari falimente din istoria Spaniei. 

Preţurile apartamentelor din Spania au ajuns în 2007 la vârf şi au scăzut cu 40% de la instalarea crizei. Născută din fuziunea a două companii chiar înainte ca bula să se spargă, Martinsa Fadesa a încercat să ajungă la un acord cu băncile creditoare. Dezvoltatorul dorea ca băncile să şteargă o parte din datorie şi să dea la schimb active. Planul a eşuat.

Băncile, care deţineau 4 miliarde de euro din datoria de 6,65 miliarde de euro, au respins în vara anului trecut acest plan. 

Martinsa Fadesa în România

Înainte de criză, spaniolii au anunţat investiţii de 1,6 miliarde de euro pe piaţa locală. Martinsa Fadesa a cumpărat în România 14 terenuri cu o suprafaţă totală de 80 de hectare la Bucureşti şi Bacău, unde intenţiile de la aceea vreme erau de a dezvolta locuinţe.

Proiectul de la Ştefăneştii de Jos, Bonaire Community urma să fie dezvoltat în şase faze până în 2014, cu o investiţie totală de 850 milioane de euro. În 2011, un oficial al companiei declara pentru Money.ro că sunt în căutarea unor parteneri pe piaţa locală şi că vor să valorifice terenul de la Ştefăneştii de Jos, pe care nu au reuşit să-l vândă.

CITEŞTE ŞI Gigantul spaniol Martinsa Fadesa, care dorea să construiască 6.700 locuinţe lângă Bucureşti, ar putea intra în lichidare

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO