Diageo curtează amatorii europeni de băuturi de lux cu petreceri pe un yacht în stilul anilor ’20

Diageo, cel mai mare producător de băuturi distilate la nivel mondial, curtează europenii bogaţi cu petreceri pe un yacht de lux în stilul anilor '20, interesul din regiune pentru branduri scumpe fiind mai mare decât cel pentru băuturile obişnuite, relatează Bloomberg.
Economica.net - vin, 02 aug. 2013, 15:39
Diageo curtează amatorii europeni de băuturi de lux cu petreceri pe un yacht în stilul anilor '20

„Nu vom face doar un spot publicitar de televiziune. Vom avea un marketing spectaculos, experimental”, a declarat John Kennedy, directorul diviziei pentru Europa Occidentală a grupului.

Vânzările brandului de lux Reserve, care include ginul Tanqueray Ten şi romul Zacapa, au crescut anul trecut cu 11% în Europa Occidentală. Din acest motiv, compania a mărit cheltuielile de marketing în Europa de Vest pentru brandul Reserve şi le-a redus pe cele de promovare generală în regiune.

Diageo a închiriat un yacht de lux, pe care l-a numit John Walker&Sons Voyager. Yachtul a plecat din Shanghai în septembrie anul trecut şi a călătorit în regiunea Asia Pacific timp de şase luni. Ulterior, ambarcaţiunea a oprit în oraşe ca Atena şi Londra, promovând brandurile de whisky de lux ale Johnnie Walker, între care Odyssey, un whisky obţinut din malţ care costă circa 750 de lire sterline (1.140 dolari) sticla.

Yachtul a găzduit petreceri la care au participat celebrităţi cum este modelul David Gandy, care apare în campanii publicitare pentru parfumul Light Blue al Dolce & Gabbana. Gandy este implicat şi în promovarea whisky-ului Johnnie Walker Blue Label al Diageo.

Chiar dacă economia europeană stagnează, nivelul mediu al veniturilor populaţiei este relativ ridicat, iar oamenii vor să se răsfeţe, a spus Kennedy.

Economia zonei euro, în declin în ultimele şase trimestre, probabil a stagnat în trimestrul al doilea, potrivit analiştilor intervievaţi de Bloomberg. Încrederea populaţiei în economia zonei euro a crescut peste estimări în iulie, conform Comisiei Europene, indicând că regiunea iese din recesiune.

Diageo analizează deschiderea unui centru de vânzări pentru Johnnie Walker în Europa, după modelul celor din Shanghai şi Beijing, unde o sticlă de whisky costă 1.500 de lire sterline, a arătat Kennedy, la sediul central al companiei din Londra.

„Europa este capitala mondială a luxului. Vorbim despre un lux accesibil, nu despre conducerea unui Porsche prin centrul oraşului”, a spus Kennedy.

Diageo vede totodată potenţial de creştere a vânzărilor în Europa pentru branduri ca votca Ciroc şi tequila Don Julio.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Josep Borrell: „UE va sprijini ferm Ucraina” în cazul unui atac militar din partea Rusiei
Josep Borrell: „UE va sprijini ferm Ucraina” în cazul unui atac militar din partea Rusiei
Uniunea Europeană "lucrează pentru a evita o criză", dar "va susţine ferm Ucraina" în cazul unui atac din partea Rusiei, ...
PSD vrea o companie naţională care să producă verde şi nuclear şi pe cărbuni şi gaze prin care România să devină „independentă energetic”
PSD vrea o companie naţională care să producă verde şi nuclear şi pe cărbuni şi gaze prin care România să devină ...
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este momentul ca România să devină independentă energetic prin crearea ...
Submarine Burger, liderul pieței pe segmentul hamburgerilor artizanali din Croația, a intrat astăzi în România, printr-un parteneriat cu Glovo
Submarine Burger, liderul pieței pe segmentul hamburgerilor artizanali din Croația, a intrat astăzi în România, printr-un ...
Lanțul de restaurante Submarine Burger, liderul pieței pe segmentul hamburgerilor artizanali din Croația, și-a listat ...