1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Auto

Dieselgate: Volkswagen, amendă de cinci milioane de euro în Italia

Grupul auto german Volkswagen AG a fost amendat de Autoritatea pentru concurenţă din Italia (AGCOM) cu cinci milioane de euro (5,5 milioane de dolari), ''din cauza practicilor comerciale incorecte'', deoarece ''consumatorii au fost greşit informaţi în reclame cu privire la nivelul de poluare al vehiculelor diesel'', transmite DPA.

09 aug, 2016 | Agerpres

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (din care peste 700.000 în Italia) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

AGCOM a specificat că amenda de cinci milioane de euro este nivelul maxim care poate fi impus în astfel de circumstanţe. Ea reprezintă aproximativ 7 euro pentru fiecare maşină echipată cu softul ilegal care a fost vândută pe piaţa italiană.

Subsidiara Volkswagen din Italia a anunţat că va face apel împotriva amenzii.

În iunie, Volkswagen a anunţat că va cheltui 15,3 miliarde de dolari în SUA pentru a răscumpăra vehiculele de la consumatori şi pentru a finanţa tehnologii ecologice.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO