Digi 24, Naşul TV şi Antena 3, somate de CNA pentru dezechilibre în campanie

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să someze public Digi 24, Naşul TV şi Antena 3, pentru dezechilibre în emisiunile de dezbatere electorală difuzate în perioada 12 - 15 iulie.
Economica.net - vin, 20 iul. 2012, 06:49
Digi 24, Naşul TV şi Antena 3, somate de CNA pentru dezechilibre în campanie

CNA a analizat, joi, modul în care principalele posturi de televiziune şi radio au reflectat campania pentru referendum, în emisiunile de dezbatere electorală difuzate în perioada 12 – 15 iulie.

„Sancţiunile stabilite astăzi au avut în vedere dezechilibrul între punctele de vedere pro şi contra demiterii preşedintelui României exprimate strict de oameni politici, care şi-au manifestat deschis aceste opţiuni”, a explicat Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

În acest sens, CNA a aplicat somaţii publice televiziunilor Digi 24, Naşul TV şi Antena 3, care au avut dezechilibre mai mari în emisiunile de dezbatere electorală difuzate în perioada monitorizată.

Astfel, în emisiunile de dezbatere electorală difuzate de Digi 24 au existat 6 puncte de vedere pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi 2 contra demiterii, la Naşul TV – un punct de vedere pentru demitere şi 6 contra, iar la Antena 3 – 23 pentru demitere şi 5 contra.

În cazul sancţiunii aplicate Antena 3, CNA a reţinut şi faptul că postul a prezentat rezultatele unui sondaj realizat online, fapt interzis de Decizia CNA privind referendumul.

Pe de altă parte, CNA a decis să transmită scrisori de atenţionare televiziunilor Realitatea TV, România TV şi Money Channel, care au avut dezechilibre mai mici în emisiunile de dezbatere electorală difuzate între 12 şi 15 iulie.

În dezbaterile electorale difuzate la România TV au fost 16 puncte de vedere pentru demitere şi 11 contra, la Realitatea TV – 15 pentru demitere şi 9 contra, iar la The Money Channel – 4 pentru demitere şi 8 contra.

De asemenea, CNA a decis să someze public OTV, care a difuzat un sondaj de opinie online, fapt interzis de Decizia Consiliului privind referendumul.

Te-ar mai putea interesa și
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti – Căciulata
ANAT: Cea mai vândută stațiune pentru minivacanța de 1 Mai și Paște este Băile Felix. Urmează Mamaia și Călimăneşti ...
Numărul turiştilor care vor petrece minivacanţa de 1 Mai şi Paşte pe litoral ar putea fi mai mic decât anul trecut, unul dintre motive fiind faptul că nu se mai organizează în perioada......
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ...
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD ...
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...