Digi 24, Naşul TV şi Antena 3, somate de CNA pentru dezechilibre în campanie

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să someze public Digi 24, Naşul TV şi Antena 3, pentru dezechilibre în emisiunile de dezbatere electorală difuzate în perioada 12 - 15 iulie.
Economica.net - vin, 20 iul. 2012, 06:49
Digi 24, Naşul TV şi Antena 3, somate de CNA pentru dezechilibre în campanie

CNA a analizat, joi, modul în care principalele posturi de televiziune şi radio au reflectat campania pentru referendum, în emisiunile de dezbatere electorală difuzate în perioada 12 – 15 iulie.

„Sancţiunile stabilite astăzi au avut în vedere dezechilibrul între punctele de vedere pro şi contra demiterii preşedintelui României exprimate strict de oameni politici, care şi-au manifestat deschis aceste opţiuni”, a explicat Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

În acest sens, CNA a aplicat somaţii publice televiziunilor Digi 24, Naşul TV şi Antena 3, care au avut dezechilibre mai mari în emisiunile de dezbatere electorală difuzate în perioada monitorizată.

Astfel, în emisiunile de dezbatere electorală difuzate de Digi 24 au existat 6 puncte de vedere pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi 2 contra demiterii, la Naşul TV – un punct de vedere pentru demitere şi 6 contra, iar la Antena 3 – 23 pentru demitere şi 5 contra.

În cazul sancţiunii aplicate Antena 3, CNA a reţinut şi faptul că postul a prezentat rezultatele unui sondaj realizat online, fapt interzis de Decizia CNA privind referendumul.

Pe de altă parte, CNA a decis să transmită scrisori de atenţionare televiziunilor Realitatea TV, România TV şi Money Channel, care au avut dezechilibre mai mici în emisiunile de dezbatere electorală difuzate între 12 şi 15 iulie.

În dezbaterile electorale difuzate la România TV au fost 16 puncte de vedere pentru demitere şi 11 contra, la Realitatea TV – 15 pentru demitere şi 9 contra, iar la The Money Channel – 4 pentru demitere şi 8 contra.

De asemenea, CNA a decis să someze public OTV, care a difuzat un sondaj de opinie online, fapt interzis de Decizia Consiliului privind referendumul.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Klaus Iohannis a anunțat măsurile decise de CSAT: Trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu. Suntem gata să găzduim o prezență aliată crescută pe teritoriul nostru
Klaus Iohannis a anunțat măsurile decise de CSAT: Trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu. ...
Şedinţă crucială la Palatul Cotroceni! Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a întrunit pentru a stabili strategia ...
Kaufland deschide un nou magazin în sudul Bucureștiului
Kaufland deschide un nou magazin în sudul Bucureștiului
Kaufland inaugurează miercuri, 26 ianuarie, un nou magazin în sectorul 4 al Capitalei. Astfel, compania ajunge la o rețea ...
Toți ochii investitorilor se îndreaptă azi spre Statele Unite
Toți ochii investitorilor se îndreaptă azi spre Statele Unite
Indicele american S&P 500 a pierdut 8,1% în ianuarie (până azi la ora 11), după ce fusese luni, la minime, la -11,6% ...