Digi lansează cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică din România

Digi lansează joi, în premieră în România, Fiberlink 10 G, cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică, care va fi disponibil până la sfârşitul anului în tot Bucureştiul, informează compania.
AGERPRES - joi, 30 sept. 2021, 15:19
Digi lansează cel mai rapid serviciu de internet prin fibră optică din România

„Prin introducerea acestui serviciu inovator pe piaţă, compania devine primul operator din România care oferă un produs care atinge 10 Gbps şi marchează, în acest fel, evoluţia către o nouă etapă de dezvoltare. Serviciul de internet de mare viteză Fiberlink 10 Gbps va fi pus la dispoziţia clienţilor companiei în trei etape. Astfel, în prima etapă, vor beneficia de avantajele acestui produs clienţii care locuiesc în zone din sectorul 1 din Bucureşti (disponibile pe site), urmând ca în luna decembrie serviciul să fie oferit la nivelul întregii capitale. Din 2022, abonamentul Fiberlink 10 G va putea fi contractat în toate reşedinţele de judeţ, începând cu: Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Timişoara”, se arată în comunicatul citat de scrie Agerpres.

Preţul lunar al unui abonament Fiberlink 10 G este 50 lei (TVA inclus), iar pentru serviciul Fiberlink 2.5 G este 45 lei (TVA inclus). Începând de joi, clienţii existenţi, care sunt incluşi în prima etapă, pot lansa pre-comenzi sau pot solicita upgrade la pachetul existent.

„România este inclusă, începând de astăzi, în categoria statelor în care funcţionează noua generaţie a serviciilor digitale, datorită tehnologiei internetului prin fibră optică Fiberlink 10 G. Este o iniţiativă curajoasă a companiei noastre, prin care dorim să îmbunătăţim semnificativ experienţa clienţilor şi, sperăm noi, să facilităm accesul la internetul viitorului. Performanţa acestui serviciu este de 10 ori mai bună decât tehnologia 1 Gbps, pachet lansat de DIGI în urmă cu opt ani. Pentru acest progres le mulţumesc tuturor colegilor noştri care au demonstrat o implicare constantă, astfel încât DIGI să fie primul operator din România care pune la dispoziţia clienţilor săi cele mai bune servicii de comunicaţii, la cele mai ofertante şi accesibile preţuri de pe piaţă”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedintele DIGI | RCS & RDS.

Cu Fiberlink 10 G, clienţii pot experimenta în timp real avantajele internetului viitorului – viteză amplificată pentru mai multe dispozitive conectate simultan la reţeaua wireless, îmbunătăţirea experienţei lucrului de la distanţă şi a cursurilor online, conexiune superioară pentru pasionaţii de gaming şi acces instant la un conţinut video de foarte mare calitate.

Digi este operatorul de servicii de telecomunicaţii cu cea mai extinsă şi mai modernă reţea de fibră optică din ţară, acoperind, la finalul anului trecut, 7,7 milioane de locuinţe, 84% din totalul de gospodarii. Compania este liderul pieţei pe segmentul serviciilor de internet fix, cu 59% cotă de piaţă, la 31 decembrie 2020, conform Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Te-ar mai putea interesa și
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan ar putea salva micul producător de vehicule electrice Fisker printr-o investiție de 400 de milioane de dolari....
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Rulajele generate de vânzarea online, cu amănuntul, a mărfurilor alimentare și nealimentare au continuat să scadă în ...
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi intenţionează să îşi continue acţiunile de protest în săptămânile următoare, pentru a presa ...
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România, a lansat licitația pentru ...