Digi Ungaria devine codebitor şi garant la datoriile companiei-mamă a RCS & RDS

Filiala din Ungaria a RCS & RDS, DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft, a aderat în calitate de debitor şi garant suplimentar la obligaţiunile emise de grup în octombrie 2016 şi la facilitatea de credit bancar contractată tot atunci.
Economica.net - Dum, 13 aug. 2017, 19:56
Digi Ungaria devine codebitor şi garant la datoriile companiei-mamă a RCS & RDS

În octombrie 2016, Cable Communications Systems NV, actuala Digi Communications NV, compania-mamă a RCS & RDS, a finalizat o emisiune de obligaţiuni pe pieţele externe în valoare totală de 350 de milioane de euro. Tot atunci, compania a anunţat contractarea unei facilităţi de credit în valoare de aproape 1,7 miliarde de lei de la un sindicat de bănci comerciale. Banii au fost folosiţi în principal pentru refinanţarea datoriilor mai vechi ale grupului Digi – RCS & RDS.

Emisiunea de obligaţiuni a fost intermediată de JPMorgan, Citibank, Deutsche Bank, ING Bank, Societe Generale, UniCredit, BT Capital Partners şi Raiffeisen, iar la facilitatea de credit au participat Citibank, Banca Transilvania, BRD – Groupe Societe Generale, ING Bank, Raiffeisen şi UniCredit.

Digi Communications NV, compania-mamă a celui mai mare operator de cablu şi internet din România, s-a listat în acest an la Bursa de Valori Bucureşti.

Într-un anunţ postat pe platforma BVB, Digi anunţă admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor emise în octombrie 2016 pe piaţa principală a Bursei de Valori din Irlanda. Astfel, titlurile au fost mutate de pe piaţa globală de valori pe piaţa principală a bursei irlandeze.

„În legătură cu această listare, DIGI Távközlési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (filiala deținută în Ungaria de RCS & RDS S.A., filiala Societății) a aderat în calitate de debitor garant suplimentar la contractul de emisiune a Obligațiunilor (Indenture) și la contractul cu creditorii denumit Intercreditor agreement din 26 octombrie 2016 cu privire la Obligațiuni, cât și la contractul de Facilitate de Credit Senior (Senior Facility Agreement) din 7 octombrie 2016”, se arată în continuarea anunţului, semnat de Serghei Bulgac, CEO al Digi.

Digi Communications NV avea, la 31 martie, datorii totale de 1,2 miliarde de euro, din care 740,5 milioane euro datorii pe termen lung, respectiv 459,3 milioane de euro datorii curente.

România este principala piaţă a grupului Digi. Din veniturile totale de 226,7 de milioane de euro relizate de companie în primul trimestru din acest an, 164,9 milioane de euro au fost câştigate în România, 37,5 milioane de euro în Ungaria, respectiv 20,8 milioane de euro în Spania şi alte 3,5 milioane euro pe alte pieţe.

În afară de România şi Ungaria, compania mai este prezentă pe pieţele din Spania şi Italia, unde oferă servicii de telefonie mobilă în regim MVNO, marketate în principal către comunităţile de români din aceste ţări.

Digi a înregistrat în primele trei luni ale acestui an un profit net de 15,8 milioane de euro, în creştere de la 13 milioane de euro în perioada corespunzătoare a anului trecut. Rezultatele financiare pentru primul semestru al acestui an urmează să fie făcute publice în următoarele zile.

În România, Digi are 2,75 milioane de clienţi ai serviciilor de televiziune prin cablu, 1,9 milioane de clienţi la serviciile de internet fix, 2,8 milioane de clienţi pe piaţa de telefonie mobilă, 1,27 milioane de abonamente active la serviciile de telefonie fixă, respectiv 666.000 de abonaţi la serviciile de televiziune prin satelit (DTH). Datele sunt valabile la data de 31 martie 2017.

Pe piaţa din Ungaria, Digi avea, la 31 martie, 452.000 de clienţi la televiunea prin cablu, aproape 400.000 la internet fix, şi mai mult de 300.000 la telefonia fixă şi telveiziunea prin satelit.

Digi a anunţat, în luna iulie, că Digi Ungaria a cumpărat, într-o tranzacţie de 140 milioane de euro, compania Invitel, al doilea mare operator fix de pe piaţa ungară, consolidându-şi astfel poziţia de lider pe piaţa din ţara vecină.

Te-ar mai putea interesa și
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar secundar de gripă aviară cu subtipul H5N1 la o altă fermă de curcani,......
Acțiunile Intel au scăzut cu 10%, în urma raportării unor rezultatelor financiare dezamăgitoare
Acțiunile Intel au scăzut cu 10%, în urma raportării unor rezultatelor financiare dezamăgitoare
Acţiunile Intel au scăzut vineri cu până la 10%, din cauza rezultatelor trimestriale şi anuale dezamăgitoare raportate ...
Protecția datelor personale în era digitală: cum să vă păstrați informațiile personale în siguranță pe internet
Protecția datelor personale în era digitală: cum să vă păstrați informațiile personale în siguranță pe internet
Informațiile personale au devenit digitale, iar numărul atacurilor cibernetice este în creștere de la an an, astfel că ...
CNAB: Traficul aerian pe Aeroportul Otopeni se desfășoară normal. Unele curse au întârzieri la decolare, cauzate de degivrarea aeronavelor
CNAB: Traficul aerian pe Aeroportul Otopeni se desfășoară normal. Unele curse au întârzieri la decolare, cauzate de ...
Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri ...