Digitail, un startup din Iași care digitalizează clinicile veterinare, a ridicat o finanțare de 11 milioane de dolari

Startup-ul Digitail, care digitalizează clinicile veterinare, a obţinut o finanţare din seria A de 11 milioane de dolari de la Atomico. Fondurile vor merge către extinderea în Statele Unite și Canada și să continue expansiunea globală.
Lidia Neagu - joi, 12 ian. 2023, 17:30
Digitail, un startup din Iași care digitalizează clinicile veterinare, a ridicat o finanțare de 11 milioane de dolari

Digitail este o platformă care automatizează o mare parte din activitățile administrative pe care medicii veterinari le realizează. Startup-ul a fost fondat în 2018 de Sebastian Gabor (CEO) și Ruxandra Pui (CPO).

Runda a fost condusă de Atomico, care se alătură investitorilor anteriori byFounders, Gradient și Partech. Andreas Helbig, directorul Atomico, se alătură consiliului de administrație al Digitail ca parte a investiției.

Digitail colaborează cu peste 750 de clinici din întreaga lume care deservesc aproximativ 1,4 milioane de animale de companie. Platforma digitalizează sarcinile administrative ale spitalelor de animale, de la programarea și păstrarea înregistrărilor, la gestionarea inventarului, facturare și comunicarea cu clienții.

Accelerată de pandemie, când multă lume a decis să-și ia un animal de companie, piața de îngrijire a animalelor de companie este estimată la 200 de miliarde de dolari în prezent, urmând să crească la peste 300 de miliarde de dolari până în 2030.

Împreună cu această creștere explozivă a proprietății de animale de companie vine și creșterea numărului de vizite la veterinar, pentru orice, de la controale regulate și sfaturi până la proceduri de urgență. Dar medicii veterinari se luptă să facă față acestei cereri.

Potrivit unui comunicat de presă al Atomico, în prezent, aceștia tratează în medie peste 30 de animale de companie pe zi, ceea ce echivalează cu unul la fiecare 15 minute, ceea ce contribuie la constrângerile de capacitate și la rapoartele privind creșterea gradului de epuizare în rândul personalului. Potrivit sursei citate, medicii veterinari sunt de trei ori și jumătate mai predispuși la sinucidere decât populația generală.

„Ceea ce exacerbează această problemă este faptul că majoritatea medicilor veterinari se bazează încă pe hârtie sau folosesc sisteme vechi, moștenite, pentru a-și gestiona fluxurile de lucru, lucruri precum programarea, gestionarea inventarului, facturarea și introducerea datelor din dosarele pacienților. Spre deosebire de industria medicală în general, transformarea digitală nu a atins încă părți mari din industria veterinară”, a declarat Sebastian Gabor, CEO și co-fondator Digitail.

„Faptul că nu sunt suficienți oameni pentru a avea grijă de toate animalele este ceva ce am experimentat direct ca părinte de animal de companie. Prin aducerea online a tuturor fluxurilor de lucru, putem începe să eliminăm multe dintre obstacolele care îi împiedică pe medicii veterinari să ofere îngrijire de primă clasă pentru animalele de companie – și să le permitem părinților de animale de companie să aibă un cuvânt mai activ de spus în ceea ce privește sănătatea animalelor lor”, adaugă Gabor.

Proprietarii de animale de companie pot primi rezumate medicale direct în aplicația Digitail și pot comunica direct cu medicul veterinar prin câteva clicuri, unde înregistrările și feedback-ul pot fi urmărite cu ușurință de ambele părți. Aceste schimbări permit Digitail să ofere o platformă cu adevărat colaborativă, în care toate părțile interesate lucrează pentru îmbunătățirea calității vieții animalelor de companie.

De asemenea, datele sunt partajate prin intermediul platformei, astfel încât medicii veterinari pot colabora cu colegii lor în ceea ce privește înregistrările, pot personaliza modelele de evaluare și pot urmări toate informațiile importante

Te-ar mai putea interesa și
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Antony Blinken a vizitat Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel spre Fâșia Gaza (Video)
Secretarul de stat american Antony Blinken s-a deplasat miercuri la Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza, informează AFP şi Reuters, transmite......
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva șefului Camerei Reprezentanților, pe care-l acuză de trădare
Congresmena republicană Marjorie Taylor Greene, o apropiată a fostului președinte Trump, va depune o moțiune împotriva ...
Aleasa republicană Marjorie Taylor Greene a anunţat miercuri că ''săptămâna viitoare'' va depune o moţiune pentru ...
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
MAE: Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați astăzi din Fâșia Gaza
Nouă cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi miercuri din Fâşia Gaza şi au ajuns pe teritoriul ...
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Banca spaniolă BBVA vrea să-i preia pe rivalii de la Sabadell, pentru suma de 12 miliarde de euro
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat miercuri că este interesat de preluarea Sabadell, şi a depus o ofertă care evaluează ...