Din culisele filmului despre viaţa lui Steve Jobs

Aaron Sorkin, scenaristul filmului despre viaţa deja legendarului Steve Jobs a dezvăluit că se întâlneşte cu persoanele din viaţa cofondatorului companiei Apple care au avut de-a face cu lansarea Macintosh, scrie Mediafax.
Economica.net - Dum, 18 nov. 2012, 09:30
Din culisele filmului despre viaţa lui Steve Jobs

Aaron Sorkin a precizat că principalele scene din peliculă vor avea loc în contextul lansării unui nou produs Apple.

Potrivit bbc.co.uk, laureatul cu Oscar Aaron Sorkin a spus că îşi doreşte ca filmul său despre cofondatorul Apple, Steve Jobs, să fie realizat în stilul „real-time”, respectiv evenimentele descrise în această peliculă se vor desfăşura în întregime în intervalul de timp şi în acelaşi ritm în care s-au petrecut cele din realitate. Aaron Sorkin a mai spus că doreşte să scrie doar trei scene pentru film, toate având loc în culisele lansării unui nou produs Apple.

Inspirat din biografia celebrului cofondator al companiei Apple, scrisă de Walter Isaacson, scenariul va fi şi rezultatul documentării individuale a lui Aaron Sorkin. „Acum mă întâlnesc cu toţi oamenii din viaţa lui Steve Jobs care au avut de-a face cu lansarea Macintosh”, a declarat Sorkin într-o înregistrare postată pe site-ul de ştiri The Daily Beast.

Sorkin a precizat că vrea să se concentreze pe perioada de dinaintea lansării unui computer Macintosh, care a avut loc în 1998, când Jobs lucra la Next Computer. Scenariul va face referire şi la lansarea iPod. Scenaristul a afirmat că textul său nu va avea „tăieturi temporale”, preferând să nu se abată de la pregătirile lansării, flashback-uri şi alte evenimente.

Aaron Sorkin a mai spus că la finalul filmului va fi prezentată şi o versiune a sloganului „Think Different” din spotul publicitar TV pentru compania Apple. „Dacă voi putea să închei filmul cu acel text, cu acel voiceover care spune ‘here’s to the crazy ones’, dacă voi obţine acel final, atunci am scris filmul pe care doresc să îl scriu”, a mai spus Sorkin.

Aaron Sorkin a fost recompensat cu Oscarul la categoria cel mai bun scenariu adaptat pentru scenariul filmului „Reţeaua de socializare” în 2011 şi a fost din nou nominalizat la Oscar în 2012 pentru scenariul filmului „Moneyball: Arta de a învinge”.

El a scris scenariul şi pentru serialul dramatic de televiziune „Viaţa la Casa Albă/ The West Wing” şi este creatorul serialului produs de HBO intitulat „Redacţia/ The Newsroom”.

Un alt proiect cinematografic, inspirat de viaţa şi cariera lui Steve Jobs, este în pregătire la Hollywood şi îl va avea în rolul principal pe Ashton Kutcher.

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

La câteva zile după moartea acestuia a fost făcută publică informaţia că Sony Pictures a cumpărat drepturile pentru ecranizarea bigrafiei lui Steve Jobs, înainte ca volumul să fi fost lansat. Potrivit site-ului Deadline, această afacere are o valoare estimată la 1 – 3 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar zeci de copaci au fost doborâţi de viscol în ultimele 24 de ore, arată......
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar ...