Din culisele filmului despre viaţa lui Steve Jobs

Aaron Sorkin, scenaristul filmului despre viaţa deja legendarului Steve Jobs a dezvăluit că se întâlneşte cu persoanele din viaţa cofondatorului companiei Apple care au avut de-a face cu lansarea Macintosh, scrie Mediafax.
Economica.net - Dum, 18 nov. 2012, 09:30
Din culisele filmului despre viaţa lui Steve Jobs

Aaron Sorkin a precizat că principalele scene din peliculă vor avea loc în contextul lansării unui nou produs Apple.

Potrivit bbc.co.uk, laureatul cu Oscar Aaron Sorkin a spus că îşi doreşte ca filmul său despre cofondatorul Apple, Steve Jobs, să fie realizat în stilul „real-time”, respectiv evenimentele descrise în această peliculă se vor desfăşura în întregime în intervalul de timp şi în acelaşi ritm în care s-au petrecut cele din realitate. Aaron Sorkin a mai spus că doreşte să scrie doar trei scene pentru film, toate având loc în culisele lansării unui nou produs Apple.

Inspirat din biografia celebrului cofondator al companiei Apple, scrisă de Walter Isaacson, scenariul va fi şi rezultatul documentării individuale a lui Aaron Sorkin. „Acum mă întâlnesc cu toţi oamenii din viaţa lui Steve Jobs care au avut de-a face cu lansarea Macintosh”, a declarat Sorkin într-o înregistrare postată pe site-ul de ştiri The Daily Beast.

Sorkin a precizat că vrea să se concentreze pe perioada de dinaintea lansării unui computer Macintosh, care a avut loc în 1998, când Jobs lucra la Next Computer. Scenariul va face referire şi la lansarea iPod. Scenaristul a afirmat că textul său nu va avea „tăieturi temporale”, preferând să nu se abată de la pregătirile lansării, flashback-uri şi alte evenimente.

Aaron Sorkin a mai spus că la finalul filmului va fi prezentată şi o versiune a sloganului „Think Different” din spotul publicitar TV pentru compania Apple. „Dacă voi putea să închei filmul cu acel text, cu acel voiceover care spune ‘here’s to the crazy ones’, dacă voi obţine acel final, atunci am scris filmul pe care doresc să îl scriu”, a mai spus Sorkin.

Aaron Sorkin a fost recompensat cu Oscarul la categoria cel mai bun scenariu adaptat pentru scenariul filmului „Reţeaua de socializare” în 2011 şi a fost din nou nominalizat la Oscar în 2012 pentru scenariul filmului „Moneyball: Arta de a învinge”.

El a scris scenariul şi pentru serialul dramatic de televiziune „Viaţa la Casa Albă/ The West Wing” şi este creatorul serialului produs de HBO intitulat „Redacţia/ The Newsroom”.

Un alt proiect cinematografic, inspirat de viaţa şi cariera lui Steve Jobs, este în pregătire la Hollywood şi îl va avea în rolul principal pe Ashton Kutcher.

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

La câteva zile după moartea acestuia a fost făcută publică informaţia că Sony Pictures a cumpărat drepturile pentru ecranizarea bigrafiei lui Steve Jobs, înainte ca volumul să fi fost lansat. Potrivit site-ului Deadline, această afacere are o valoare estimată la 1 – 3 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Națională a Poloniei a înregistrat pierderi de 5,2 miliarde de dolari în 2023
Banca Naţională a Poloniei (NBP) a încheiat anul 2023 cu pierderi de 20,8 miliarde de zloţi (5,2 miliarde de dolari), comparativ cu pierderi de 16,9 miliarde de zloţi în 2022, conform......
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?
Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit a fi pandemia de COVID-19, iar compania ...
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Bucureştiul şi-ar putea depune candidatura pentru a găzdui Forumul Oraşelor în 2025
Municipiul Bucureşti ar putea candida pentru a găzdui Forumul Oraşelor 2025, conform unui proiect de hotărâre care va ...
Grindeanu: Toate fondurile europene pentru infrastructură au fost absorbite integral în 2014-2020
Grindeanu: Toate fondurile europene pentru infrastructură au fost absorbite integral în 2014-2020
Toţi banii europeni disponibili pentru îmbunătăţirea infrastructurii din România au fost absorbiţi în exerciţiul ...