Din ianuarie 2024 cresc comisioanele percepute de Revolut pentru un transfer către un alt card bancar al clientului

Este un comision plătit atunci când fac trimiterea de bani din contul Revolut către un card bancar de la o alta instituție bancară (card de debit). Acum comisionul pentru această tranzacție este variabil de 0,7% din suma transferată, urmând ca din 8 ianuarie 2024, să se introducă un comision minim de 0,20 € (sau echivalentul în moneda în care se face transferul) pentru fiecare transfer instantaneu către un număr de card. În unele cazuri, acesta va înlocui comisionul variabil de 0,7%.
Gabriela Ţinteanu - mie, 15 nov. 2023, 22:29
Din ianuarie 2024 cresc comisioanele percepute de Revolut pentru un transfer către un alt card bancar al clientului

“Compania noastră își adaptează tot timpul oferta la piață și la nevoile clienților, urmărind să rămână relevantă pentru aceștia fie prin introducerea de noi funcții și beneficii, fie prin eliminarea celor mai puțin utilizate. De asemenea, ne optimizăm constant costurile, vrând să ne menținem competitivi pe fiecare piață unde activăm. Este și cazul acestei informări către clienți. Am crescut sensibil comisioanele pentru acest tip de transfer către carduri non-Revolut, alte comisioane au fost ușor reduse. Chiar dacă nu sunt modificări semnificative, ținând cont de comportamentul clienților noștri și tipul de utilizări întâlnite frecvent printre utilizatorii Revolut, întotdeauna îi informăm din timp. Mai mult, orice comision este transparent precizat în aplicație în momentul efectuării tranzacției și clientul poate decide, informat fiind, dacă efectuează acel transfer printr-o metodă sau alta care poate fi mai avantajoasă.”, ne-au declarat reprezentanții Revolut.

Un transfer instantaneu către un număr de card îți permite să trimiți bani direct din contul tău Revolut către cardul de debit Visa sau Mastercard al unui destinatar non-Revolut. Transferurile instantanee către un număr de card pot fi confundate cu alte tipuri de tranzacții. Îți precizăm mai jos ce tipuri de plăți și transferuri NU sunt vizate de aceste modificări:

  • Să plătești un furnizor sau comerciant cu cardul tău Revolut
  • Să-ți alimentezi contul Revolut cu un card Visa sau Mastercard
  • Să trimiți bani direct în contul bancar al altei persoane prin transfer bancar
  • Să trimiți bani unui alt client Revolut

0,7% din suma transferată devine 0,20 euro dacă suma transferată este sub 28 de euro. Pentru ceilalți comisionul rămâne neschimbat

Atunci când transferi bani din contul tău Revolut către un card emis într-o țară din SEPA (zona unică de plăți în euro): Percepem momentan un comision variabil de 0,7% pentru fiecare transfer instantaneu către un număr de card. Acest lucru înseamnă că dacă trimiți 1000 €, vei plăti 1007 €.

Începând cu 08/01/24, vom introduce un comision minim de 0,20 € (sau echivalentul în moneda în care faci transferul) pentru fiecare transfer instantaneu către un număr de card. În unele cazuri, acesta va înlocui comisionul variabil de 0,7%. Vom percepe întotdeauna fie comisionul variabil, fie cel minim, oricare ar fi mai mare.

Noile comisioane se percep tranzacțiilor către țările membre SEPA?

Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Suedia sunt țări SEPA, precum și Elveția, Regatul Unit, San Marino, Vatican, Andorra, Monaco și cele trei țări din Spațiul Economic European (SEE): Islanda, Norvegia și Liechtenstein.  În ceea ce privește structurile noastre de comisioane pentru transferurile instantanee către un număr de card, aceleași comisioane pentru SEPA se vor aplica pentru Groenlanda, Israel și Turcia.

Pe 08/01/24, scădem comisionul nostru variabil pentru transferurile instantanee către un număr de card de la 2,3% la 1% pentru 16 țări (țările care se încadrează sunt afișate mai jos) din afara SEPA. Acest lucru înseamnă că dacă trimiți 1000 € către una dintre aceste piețe, vei plăti 1010 € în loc de 1023 €.

Cu toate acestea, vom crește și vom modifica valoarea comisionului minim pentru transferurile instantanee către un număr de card pentru aceste 16 țări. Momentan, percepem 0,50 $, dar începând cu 08/01/24, vom percepe 1 € (sau echivalentul în moneda în care faci transferul). Din nou, vom percepe întotdeauna fie comisionul variabil, fie cel minim, oricare ar fi mai mare.

Care dintre cele 16 țări care nu sunt în SEPA sunt afectate de noua structură a comisioanelor?

Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kazahstan, Kosovo, Kârgâzstan, Republica Moldova, Muntenegru, Republica Macedonia de Nord, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina și Uzbekistan.

Comisioanele pentru transferurile instantanee către un număr de card către toate celelalte țări din afara SEPA, în afara celor menționate mai sus, rămân neschimbate. Percepem momentan un comision variabil de 2,3% sau comisionul minim de 0,50 $ (sau echivalentul în moneda în care faci transferul), oricare ar fi mai mare, pentru fiecare transfer instantaneu către un număr de card.

Verificăm constant structura comisioanelor noastre pentru a ne asigura că acestea rămân competitive și ne acoperă, în același timp, costurile fixe. Transferul de bani către alți clienți Revolut, indiferent de țara în care locuiesc, este gratis. Alimentarea contului tău Revolut cu un card personal emis în Regatul Unit sau SEE este, de asemenea, gratuită.

Pentru orice alt tip de transfer de bani, comisioanele vor varia în funcție de tipul planului tău, le poți verifica pe pagina noastră cu comisioane. Este posibil să se aplice în continuare comisioanele pentru alte servicii precum schimbul valutar sau limitele de utilizare rezonabilă, în funcție de tipul planului tău. Suma pe care o trimiți destinatarului, precum și comisionul perceput de noi, vor apărea întotdeauna în aplicație înainte să faci un transfer. Le poți consulta, de asemenea, în versiunea actualizată a paginilor noastre cu Termeni personali.

 

Te-ar mai putea interesa și
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o uzină în Europa....
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este prematur să ne pronunţăm despre anulări sau neanulări
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este ...
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) aşteaptă motivarea Curţii de Apel în privinţa admiterii contestaţiei depuse ...
Rata șomajului în România a ajuns până la 3,14%, la sfârșitul lunii martie
Rata șomajului în România a ajuns până la 3,14%, la sfârșitul lunii martie
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 3,14%, la sfârşitul lunii martie 2024, în creştere de la 3,06% ...