Din Magic Circle, în cel mai bun an de independenţă. Cum îi merge avocatului Adrian Bulboacă pe cont propriu

Avocatul Adrian Bulboacă estimează pentru anul 2011 creşterea cu 25% a profitului firmei sale şi o marjă de profit de 50%. Pentru 2012 mizează pe o creştere cu circa 30% a afacerii sale.
Cristina Şomănescu - lun, 30 ian. 2012, 14:24
Din Magic Circle, în cel mai bun an de independenţă. Cum îi merge avocatului Adrian Bulboacă pe cont propriu

La finele lui 2006, Adrian Bulboacă a decis să plece de la firma internaţională de avocatură Linklaters, unde coordona echipa de banking şi finance a biroului din Capitală, pentru a lucra independent pe piaţa avocaţială locală. În ianuarie 2007, fonda Bulboacă şi Asociaţii, firmă care ajunge să încheie 2011 cu un profit mai mare cu 25% decât în 2010, cu o marjă de profit de 50-55% şi cu o cifră de afaceri cu 33% mai mare decât cea înregistrată în 2010, potrivit estimărilor fondatorului firmei.

După exitul de la Linklaters, Adrian Bulboacă a fost ofertat de Ţuca Zbârcea şi Asociaţii şi de DLA Piper. A refuzat ambele oferte şi a ales să-şi înfiinţeze propria casă de avocatură.
„Pe termen lung, cea mai bună opţiune este să rămân independent”, a spus Adrian Bulboacă. 

De ce a refuzat oferta unui jucător internaţional: dacă nu mai eşti profitabil după doi ani în care ai fost în vârf, eşti concediat.

Când intri într-o firmă internaţională de avocatură, trecutul, cu performanţele sale, nu contează. Dacă nu-ţi îndeplineşti obiectivele, atunci firma va renunţa la tine, independent de performanţa pe care ai avut-o până atunci, spune Adrian Bulboacă.

Cum se lucrează şi cum se plăteşte la Bulboacă

Pentru dosare solicitante din M&A, programul începe la ora 9:00 şi se termină la 24:00 – 2:00, de obicei. Rutina celorlalte zile la birou ale lui Adrian Bulboacă implică munca între ora 9:30 şi ora 20:00 însă.

La capitolul remuneraţie, partenerii firmei sunt plătiţi la nivelul partenerilor dintr-o firmă internaţională, spune Adrian Bulboacă.

A început cu 6 avocaţi. Acum are 30 de avocaţi. Vrea 50 de avocaţi în 5 ani.

Doar un avocat a plecat din firmă din cei 6, câţi număra firma la înfiinţare, în 2007. În următorii 5 ani vrea să mai recruteze 20 de avocaţi, spune Adrian Bulboacă.

Planul pentru următorii 5 ani vizează prezenţă regională activă, mai curând prin tranzacţiile gestionate, decât prin deschiderea de birouri în regiune, explică fondatorul firmei.

2011, cel mai bun an din istoria firmei la nivel de facturare.

Corporate M&A (inclusiv dreptul muncii), litigiile, energia, finanţările sunt ariile de practică ce au adus cei mai mulţi bani firmei de avocatură în 2011.
Avocatul adaugă că domenii precum asset finance şi proprietate intelectuală au structural o pondere redusă în business-ul firmei, ele neavând cum să genereze foarte mult, cu toate că sunt relevante pentru firmă.

Acum lucrează la cea mai mare fuziune din 2012.

„Lucrăm la o fuziune foarte mare în producţie, cea mai mare din 2012”, spune Adrian Bulboacă. Două multinaţionale cu filiale în România vor să-şi unifice business-urile în România, adaugă el.
„Am început să lucrăm în septembrie la fuziune, fiecare parte a făcut due dilligence, acum suntem în faza în care negociem documentele tranzacţiei”, explică Adrian Bulboacă.
În mai – iunie va fi finalizată, conchide fondatorul firmei Bulboacă şi Asociaţii.

Cât vă costă avocaţii de la Bulboacă

Tarifele orare solicitate acum de firmă variază între 150 şi 300 de euro. Valorile antemenţionate nu sunt neapărat relevante pentru business-ul firmei. Pentru că firma lucrează mai curând cu clienţi de casă, clienţi fidelizaţi, cu care a convenit tarife orare mai mici.

Notă: Linklaters a plecat din România în 2008.
Printre jucătorii din Magic Circle (clubul celor mai puternice cinci case de avocatură din Marea Britanie), prezenţi în România, se numără Clifford Chance Badea şi Allen & Overy.

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările grupului francez Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, au crescut anul trecut cu 4,3%, dar profitul a rămas unul scăzut, fiind afectat de inflație
Vânzările grupului francez Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, au crescut anul trecut cu 4,3%, dar profitul ...
Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, a anunţat joi că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023, la 29,5 miliarde de euro, dar marja netă a profitului a rămas scăzută, deoarece......
Acord între Hidroelectrica și Masdar din EAU de extindere a scopului societății mixte pe care și-au propus să o înființeze pentru dezvoltarea de proiecte energetice verzi
Acord între Hidroelectrica și Masdar din EAU de extindere a scopului societății mixte pe care și-au propus să o înființeze ...
O delegație a Hidroelectrica condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita ...
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, ...
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...