Director Automobile Dacia: Pot spune, oficial, că Duster și Bigster vor fi asamblate în România

Directorul executiv al Automobile Dacia, Mihai Bordeanu, a declarat astăzi că, pentru prima dată, poate anunța oficial că atât viitorul Duster, cât și urmașul conceptului Bigster, vor fi asamblate la uzina de la Mioveni, din România alături de Jogger și Logan.
Robert Stan - vin, 17 mart. 2023, 13:32
Director Automobile Dacia: Pot spune, oficial, că Duster și Bigster vor fi asamblate în România

Odată cu prezentarea, pe 14 ianuarie 2021, a planului strategic Renaulution, a fost anunțată ambiția Dacia de a-și extinde gama de modele și de a-și afirma prezența în segmentul C european.

Pentru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni. Fidel spiritului Dacia, noul SUV, robust și spațios, va fi lansat în 2025.

Cu doar un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster.

„Dacia a intrat într-o nouă fază a evoluției sale și se pregătește să abordeze segmentul C, mizând pe aceleași atuuri care au contribuit la succesul actual al mărcii – preocuparea de a răspunde așteptărilor clienților, oferindu-le ceea ce este esențial, la cel mai bun raport prestații/preț”, a declarat Mihai Bordeanu, director general Automobile Dacia.

Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Conceptul Dacia Bigster.

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie : sedan, hatchback și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs.

Pentru a susține ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc).

În acest context, Mihai Bordeau a explicat că „la Mioveni vor fi asamblate în viitor modelele Logan, Duster, Jogger și Bigster. De asemenea, începând cu 2024 Jogger va fi asamblat, alături de Sandero, și la uzinele din Maroc ale grupului Renault. Deocamdată știm că Jogger va fi asamblat în ambele țări. Cum va fi repartizată ulterior producția rămâne de văzut”.

În plus, oficialul Dacia a declarat că „la uzina din Mioveni va avea loc o ofensivă în segmentul C (n.n. – compact). Este o veste foarte bună pentru uzină și pentru România. (…) O decizie privind creșterea capacității de producție a uzinei din România nu a fost încă luată, însă ea va fi comunicată până la finalul acestui an”.

Cu privire la viitorul gamei de produse Dacia, Mihai Bordeanu a menționat că „următoarea lansare a mărcii va fi noua generație Duster. Ea va avea loc spre sfârșitul anului 2023, iar livrările vor începe în primăvara următoare. În 2025 vom lansa și Bigster, iar prin 2027 – 2028 va urma o înnoire a restului gamei. Am anunțat, de asemenea, apariția a două noi modele de segment C. Nu am încă informații despre acestea și nici despre un eventual SUV cu dimensiuni mai mici decât Duster”.

Te-ar mai putea interesa și
Programările online pentru paşapoarte, disponibile pe o nouă platformă
Programările online pentru paşapoarte, disponibile pe o nouă platformă
Serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de paşapoarte este disponibil, începând de luni, pe platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne, la......
Un tribunal rusesc a decis îngheţarea tuturor activelor Volkswagen din Rusia
Un tribunal rusesc a decis îngheţarea tuturor activelor Volkswagen din Rusia
Un tribunal rusesc a anunţat luni îngheţarea tuturor activelor Volkswagen din Rusia, cel mai recent obstacol în calea ...
Germania, la un pas de recesiune: Bundesbank avertizează că economia germană se va contracta şi în primul trimestru al acestui an
Germania, la un pas de recesiune: Bundesbank avertizează că economia germană se va contracta şi în primul trimestru ...
Economia Germaniei este pe cale să înregistreze o nouă contracţie în primul trimestru al acestui an, iar inflaţia de ...
Budăi: Toţi miniştrii de linie au termen până miercuri să depună amendamente pentru legea pensiilor speciale
Budăi: Toţi miniştrii de linie au termen până miercuri să depună amendamente pentru legea pensiilor speciale
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că toţi miniştrii de linie au termen până miercuri, la ora 12,00, să depună ...