1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Director la OMV Petrom, trimis în judecată pentru luare de mită

Nicolae Gavrilescu, manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul OMV Petrom, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

25 iul, 2014 | Agerpres

În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată Ana Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul OMV Petrom, acuzată de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada decembrie 2013 - mai 2014, Nicolae Gavrilescu şi Ana Petre i-au pretins în mod direct unui denunţător suma de 10.000 euro, plus o sumă neprecizată, pentru furnizarea ulterioară a utilităţilor pentru un imobil pe care acesta din urmă intenţiona să-l cumpere.

Discuţiile legate de bani au avut loc cu ocazia mai multor întâlniri între cei doi inculpaţi şi denunţător, inclusiv la restaurante situate pe raza municipiului Galaţi, unde nota de plată a fost achitată în două rânduri de către acesta din urmă.

Concret, la sfârşitul anului 2013, societatea comercială administrată de denunţător şi-a manifestat intenţia de a cumpăra mai multe imobile aparţinând Petrom SA, punct de lucru în comuna Slobozia - Conachi, judeţul Galaţi, sens în care a luat legătura cu Ana Petre, persoana de contact din partea Petrom SA pentru astfel de contracte.

Aceasta i-a relatat denunţătorului că îi poate aproba vânzarea imobilelor la preţul de 20.000 de euro, preţ oferit de către acesta şi situat sub cel cerut de Petrom, de 50.000 de euro, întrucât ea este persoana care înaintează documentaţia factorilor decizionali din cadrul companiei petroliere şi întocmeşte referatul final pe care directorii Petrom îl vor semna, sugerând că este necesară şi cointeresarea directorului de zonă, Nicolae Gavrilescu.

La data de 27 mai 2014, Nicolae Gavrilescu a primit de la denunţător suma de 45.000 lei, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Galaţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO