1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Director Romgaz: Nu avem în prezent niciun obiectiv legat de gazele de şist

Romgaz nu are, în prezent, niciun obiectiv legat de explorarea sau exploatarea gazelor de şist şi, deocamdată, nici nu se cunoaşte potenţialul rezervelor de gaze de şist pe care îl are România, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mediaş, directorul general al societăţii, Virgil Metea.

19 iun, 2014 | Agerpres

'Romgaz, la ora asta, nu are niciun obiectiv legat de gazele de şist. Activitatea pe câmpurile tradiţionale este suficient de intensă şi programele noastre de investiţii sunt orientate spre zona aceea. Noi suntem în situaţia în care nu cunoaştem nici măcar potenţialul rezervelor date de gazele de şist în România. Normal ar fi să-l cunoaştem. Că apoi discutăm despre ce programe de exploatare se pot face, care sunt - că de fapt controversa de aici cred că pleacă (...) Diferenţa este - şi trebuie făcută diferenţa - a-ţi ştii potenţialul este una şi cred că este normal pentru orice ţară să-şi cunoască potenţialul. A exploata sau a face programe de exploatare este altceva. S-ar putea ca, după ce ne cunoaştem potenţialul şi trecem la exploatare, şi din punct de vedere tehnic să apară nişte îmbunătăţiri sau schimbări', a susţinut Virgil Metea.

Directorul general al Romgaz a spus că, deocamdată, din punct de vedere tehnic, cei care stăpânesc tehnologiile susţin că riscurile sunt minime, că este o zonă pe care se lucrează tocmai pentru a se diminua riscurile.

'Lucrurile se întâmplă, nu venim într-o zonă în care să fim cobai. Ce vreau să subliniez este că trebuie să ne cunoaştem potenţialul. Apoi putem să vorbim şi cum facem şi cât facem', a Virgil Metea.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO