Director Thomas Cook: România este o destinaţie total necunoscută pentru turiştii germani

România este o destinaţie total necunoscută pentru turiştii germani, a declarat agenţiei MEDIAFAX Alexander Wrede, directorul de contractări al Thomas Cook Germania, care va reîncepe să aducă în acest an turişti în România, după 6 ani de absenţă.
Economica.net - lun, 12 mart. 2012, 11:30
Director Thomas Cook: România este o destinaţie total necunoscută pentru turiştii germani

„Dacă mă întrebaţi despre imaginea pe care o are România, nu aş spune că are o imagine rea, ci că, pur şi simplu, nu are nicio imagine pe piaţa germană. România nu este foarte bine cunoscută sau hai să spunem că oamenii nu au nicio părere despre România. Şi asta este adevărata noastră provocare, să îi determinăm pe oameni să aleagă această destinaţie. Eu o pot spune din proprie experienţă, este o destinaţie frumoasă, dar oamenii nu o cunosc”, a spus Wrede, care a vizitat standul României la târgul de turism ITB, desfăşurat la Berlin în perioada 7-11 martie.

Subsidiara din Germania a unuia dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, Thomas Cook, va opera din acest an, prin intermediul brandului Neckermann, sejururi pe litoralul românesc, circuite şi călătorii în oraşe. Thomas Cook s-a retras în anul 2006 de pe piaţa românească, nemulţumit de hotelurile şi serviciile de pe litoral.

„În ceea ce priveşte promovarea pe care o face România, bineînţeles că sunt tot felul de acţiuni făcute de ministerul de resort dar, din punctul meu de vedere, Ministerul român al Turismului ar trebui să pună mai mult accent pe promovarea litoralului Mării Negre. Celelalte ţări cu ieşire la mare, precum Turcia, Egipt sau Spania, fac totul pentru a-şi promova litoralul. Eu cred că eforturile pe care le face Ministerul român al Turismului nu prea se văd deocamdată. Doar dacă faci un afiş şi îl pui într-o staţie de autobuz nu rezolvi nimic. Trebuie să-i convingi pe oameni să vină la tine, să te viziteze şi, mai departe, să povestească ceea ce au văzut”, a spus Wrede.

El a afirmat că turiştii germani pe care Thomas Cook îi aduce în România în acest an aleg litoralul şi city-break-urile în Bucureşti.

Wrede spune că Bulgaria, care care concurează cu România la turismul de litoral, are în plus hoteluri mai bune şi pachete all inclusive.

„Sunt impresionat de resorturile de pe malul bulgăresc al Mării Negre. Cele mai multe oferă pachete all-inclusive, ceea ce e foarte important pentru o vacanţă la mare în condiţiile în care majoritatea clienţilor noştri este formată din familii. Deci calitatea serviciilor şi preţurile oferite dictează piaţa”, a spus directorul de contractări al Thomas Cook AG.

Thomas Cook este pionierul turismului de masă şi în anul 1841 a organizat o călătorie cu trenul în Anglia pentru 500 de persoane. În 1855 a făcut primul tur al Europei, organizat pentru turiştii britanici.

În 1900, firma Thomas Cook era lider în turismului mondial.

În anii ’60 Josef Neckermann a înfiinţat firma Neckermann Reisen în Germania şi a început să facă oferte de masă pentru zboruri cu avionul, iar în 1964 a lansat primul catalog turistic. Firma s-a numit ulterior NUR Turistic, iar după unirea cu compania Condor Flug Diensts a devenit C&N Turistic.

C&N Touristic a preluat în 2001 compania britanică Thomas Cook Holdings Ltd., schimbându-şi numele în Thomas Cook AG, firmă înregistrată în Germania. Aceasta a fuzionat în 2007 cu touroperatorul britanic MyTravel, şi s-a format astfel Thomas Cook Group Plc., cu sediul central în Londra, unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume.

Thomas Cook Group activează pe 21 de pieţe şi are 22 de milioane de clienţi. Grupul deţine aproape 100 de avioane, are 31.000 de angajaţi şi, în afară de Europa, mai activeză în Asia, Egipt şi Canada. Thomas Cook Group mai deţine compania aviatică Condor şi brandurile Bucher last Minute, Sentido Hotels&Resort şi Air Marin.

Thomas Cook AG este parte a grupului şi al treilea touroperator din Germania.

Te-ar mai putea interesa și
Compania auto vietnameză VinFast intenționează să se extindă în următorii doi ani pe mai multe piețe din Europa
Compania auto vietnameză VinFast intenționează să se extindă în următorii doi ani pe mai multe piețe din Europa
Producătorul auto vietnamez VinFast vrea să se extindă în 2023 şi pe alte pieţe europene, dincolo de planificatul debut în Germania, Franţa şi Ţările de Jos, anul viitor, transmite......
Grupul Enel are o nouă firmă în componența sa. Gridspertise se va ocupa cu transformarea digitală a rețelelor electrice
Grupul Enel are o nouă firmă în componența sa. Gridspertise se va ocupa cu transformarea digitală a rețelelor electrice
Grupul italian Enel a inaugurat astăzi o nouă firmă, Gridspertise fiind o filială ce are ca scop sprijinirea DSO (distribuitorilor ...
Contorul de energie electrică trebuie citit de distribuitor la maximum trei luni – proiect de OUG
Contorul de energie electrică trebuie citit de distribuitor la maximum trei luni – proiect de OUG
Contorul de energie elecrică al consumatorului casnic trebuie citit la maximum trei luni, potrivit proiectului de Ordonanță ...
Mario Draghi: Guvernul nu vrea să crească taxele. Italienii vor fi sprijiniți pentru achitarea facturilor la energie
Mario Draghi: Guvernul nu vrea să crească taxele. Italienii vor fi sprijiniți pentru achitarea facturilor la energie
Guvernul italian nu intenţionează să majoreze taxele şi va căuta să ajute firmele şi gospodăriile să absoarbă aşteptata ...