Directorii din high-tech se aşteaptă la creşteri ale veniturilor în 2023 – sondaj Gartner

Aproape trei sferturi dintre liderii care activează în domeniul high-tech din SUA, Canada şi Europa de Vest (72%) se aşteaptă ca, în 2023, veniturile companiilor în care activează să crească, în ciuda incertitudinii economice, relevă rezultatele unui sondaj Gartner.
AGERPRES - mar, 28 mart. 2023, 15:38
Directorii din high-tech se aşteaptă la creşteri ale veniturilor în 2023 - sondaj Gartner

Potrivit cercetării, Gartner estimează că volumul global al cheltuielilor pentru IT va creşte cu 2,4%, în acest an, iar cheltuielile companiilor pe acest domeniu se vor majora cu 4,1%, scrie Agerpres.

„Contextul în care se efectuează cheltuielile IT se schimbă, deoarece cumpărătorii apreciază din ce în ce mai mult şi fac investiţii urmărind rezultatele pe care acestea le aduc afacerii, mai degrabă decât din dorinţa de a cumpăra soluţii. Contextul este unul dinamic şi impune liderilor să identifice relevanţa în trei situaţii – acum şi ori de câte ori contextul se va schimba pe termen scurt, cu scopul final de a poziţiona soluţii pentru creşterea viitoare atunci când condiţiile economice devin favorabile în economia viitorului”, notează consultanţii Gartner.

Datele din sondajul de specialitate evidenţiază faptul că 72% dintre liderii care activează în domeniul high-tech din SUA, Canada şi Europa de Vest se aşteaptă la o creştere a veniturilor, în decursul acestui an.

Sondajul Gartner a fost realizat in a doua jumătate a anului 2022, în rândul a 195 de respondenţi din SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa şi Germania pentru a înţelege modul în care turbulenţele economice generează noi provocări pentru directorii generali, cât de încrezători sunt aceştia în capacitatea lor de a-şi duce la îndeplinire planurile şi măsurile planificate pentru a combate incertitudinea din piaţă.

Te-ar mai putea interesa și
Bugetul Casa Verde Fotovoltaice pentru zona Moldovei s-a epuizat în șase minute
Bugetul Casa Verde Fotovoltaice pentru zona Moldovei s-a epuizat în șase minute
A treia sesiune de înscrieri în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-a derulat la fel ca primele două: bugetul a fost epuizat în mai puțin de șase minute...
Politehnica Timișoara reglementează folosirea AI la examenele de licență. ”Este destul de clar că mulți vor încerca să folosească ChatGPT”
Politehnica Timișoara reglementează folosirea AI la examenele de licență. ”Este destul de clar că mulți vor încerca ...
Universitatea Politehnica Timișoara anunță că este printre primele instituții de învățământ public din România ...
România „devine cloud”. Majoritatea companiilor din ţara noastră planifică adoptarea tehnologiilor de acest fel, în următorii doi ani – raport PwC
România „devine cloud”. Majoritatea companiilor din ţara noastră planifică adoptarea tehnologiilor de acest ...
Aproximativ trei sferturi dintre companiile din România (71,4%) au iniţiat implementarea cloud-ului fie pentru mai multe ...
Lukaşenko: Există „arme nucleare pentru toţi”, dacă o altă ţară vrea să se alăture alianţei unei Uniuni Rusia-Belarus
Lukaşenko: Există „arme nucleare pentru toţi”, dacă o altă ţară vrea să se alăture alianţei unei Uniuni ...
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că dacă o altă ţară ar dori să se alăture unei Uniuni ruso-belaruse, ...