1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Directorul companiei care administrează Hotelul Marriott, pus sub control judiciar

Gregor Aufhauser, directorul Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL, firma care administrează Hotelul Marriott din Capitală, a fost pus sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală, potrivit Agerpres.

03 aug, 2016 | Agerpres

La începutul lunii iulie, în acelaşi dosar a fost începută urmărirea penală faţă de Kathrin Brettschneider, directorul financiar al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL. Brettschneider, cu cetăţenie austriacă, a fost pusă de asemenea sub control judiciar.

Pe 7 iulie, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi poliţişti de investigare a criminalităţii economice au efectuat percheziţii la două firme cu sediul în Hotelul Marriott, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 7,5 milioane lei.

Cele două firme investigate de procurori sunt cele care deţin Hotelul Marriott.

Procurorii susţin că, în perioada 2008 - 2015, în documentele contabile ale Societăţii Companiilor Hoteliere Grand SRL au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar, în baza unui contract de împrumut încheiat cu o altă firmă, cu justificarea falsă că acest contract este garantat de statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 euro).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO