Directorul de comunicare al companiei Boeing a demisionat din cauza unui text scris în 1987

Niel Golightly, directorul de comunicare al companiei Boeing, un gigant al industriei aeronautice, a demisionat joi din cauza unui text despre locul femeilor în armată, pe care l-a scris în urmă cu peste 30 de ani, informează AFP, potrivit Agerpres. 
Economica.net - vin, 03 iul. 2020, 06:47
Directorul de comunicare al companiei Boeing a demisionat din cauza unui text scris în 1987

Această decizie a fost luată după plângerea unui angajat „care a adus în atenţia grupului un articol despre oportunitatea de a le permite sau nu femeilor să lupte în războaie, pe care Niel Golightly l-a scris în 1987, în perioada în care era în armată”, au explicat reprezentanţii companiei Boeing într-un comunicat.

Niel Golightly, care a preluat acest post la începutul anului 2020, a recunoscut că textul reprezintă „e contribuţie greşită la o dezbatere aflată în desfăşurare în acea epocă, adusă de un pilot de marină în vârstă de 29 de ani şi în timpul Războiului Rece” şi că argumentaţia lui a fost pur şi simplu „eronată şi insultătoare”.

„Acest articol nu reflectă cine sunt astăzi, dar am decis totuşi, pentru binele companiei, să demisionez”, a precizat el în acelaşi comunicat.

Citat la rândul său în document, CEO-ul Boeing, David Calhoun, spune că a „discutat îndelung” pe marginea textului în cauză cu Niel Golightly şi „despre implicaţiile acestuia pentru rolul său în calitate de principal purtător de cuvânt al companiei”.

„Ţin să subliniez angajamentul implacabil al companiei în favoarea diversităţii şi incluziunii în toate dimensiunile sale, pentru a garanta că toţi angajaţii au acces la aceleaşi oportunităţi pentru a munci şi a excela”, a subliniat David Calhoun.

Incidentul intervine la câteva săptămâni după uciderea în Statele Unite a lui George Floyd, un afro-american asfixiat de un poliţist caucazian, care a declanşat o mişcare mondială de proteste pentru a denunţa violenţele şi inegalităţile rasiale.

De atunci, numeroase companii au anunţat că au început să îşi facă un examen de conştiinţă şi au promis mai multă diversitate.

David Calhoun a precizat într-un mesaj adresat angajaţilor de la Boeing, la începutul lunii iunie, că doreşte „să intensifice dialogul” despre subiectul diversităţii în cadrul companiei. 

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 06.05.2021
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 06.05.2021
Leul începe ziua la valori apropiate de cele anunţate ieri de Banca Naţională la cursul de referinţă....
Autostrada Sibiu – Pitești: Pe unde ar putea trece tronsonul 3, cel mai scump lot de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Pe unde ar putea trece tronsonul 3, cel mai scump lot de autostradă din România VIDEO
Pasionații de infrastructură au postat imagini cu traseul orientativ al viitorului tronson 3 din Autostrada Sibiu - Pitești ...
Producătorul român de încălțăminte Marelbo atacă piața ucraineană. A deschis un prim magazin la Cernăuți și investește în sediu, depozit și magazin online
Producătorul român de încălțăminte Marelbo atacă piața ucraineană. A deschis un prim magazin la Cernăuți și investește ...
Marelbo, producătorul de încălțăminte din Suceava, deținut de Aurel Bobu, își reia planurile de expasiune sistate ...
România nu a transpus Directiva privind practicile comerciale neloiale, în termen. Cum ar trebui să funcționeze relația cumpărător-retailer, cazul Danemarcei
România nu a transpus Directiva privind practicile comerciale neloiale, în termen. Cum ar trebui să funcționeze relația ...
Până la data de 1 mai 2021, România, ca și celelate state membre, ar fi trebui să transpună în legislația națională ...