Directorul fabricii Bosch din Cluj vrea o legătură pe autostradă cu Ungaria

Reprezentanţii companiei germane Bosch şi-au exprimat dorinţa ca statul român să realizeze o legătură terestră între judeţul Cluj, unde vineri se va inaugura o nouă fabrică a grupului, şi autostrăzile M3 sau M 31 din Ungaria.
Economica.net - vin, 09 mai 2014, 15:28
Directorul fabricii Bosch din Cluj vrea o legătură pe autostradă cu Ungaria

Konrad Kashek, director general al fabricii Bosch din Cluj, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc înainte de inaugurarea noii unităţi de producţie, că este optimist în ceea ce priveşte realizarea acestor legături în trafic.

‘Clujul, ca oraş, vă spun cinstit, este unul foarte atractiv. Bineînţeles, România are problemele ei cu infrastructura, este o problemă care nu poate fi ascunsă. Avem şi noi experienţe negative cu probleme de calitate din cauza transportului. Asta înseamnă că, din punctul nostru de vedere, este de dorit ca legăturile rutiere să se îmbunătăţească, să avem o conexiune cu M3 sau M 31 în Ungaria. Suntem convinşi că, dacă vom rămâne aici, se va realiza şi această legătură, este o condiţionalitate. Dacă o firmă activează cu succes într-o zonă şi are o experienţă negativă, poate fi un imbold pentru moderizare, pentru îmbunătăţiri’, a declarat Konrad Kashek, director general al fabricii Bosch din Cluj.

Bosch a inaugurat vineri, la Jucu, în Cluj, cea de-a doua fabrică din România, de componente pentru tehnologia auto. În această unitate se vor produce componente electronice şi dispozitive de control pentru industria auto din Europa.
Potrivit reprezentanţilor companiei, componentele vor fi folosite, de exemplu, în sistemele de asistenţă la conducere şi în cele de siguranţă, cât şi în cele de reducerea consumului de combustibil.

Tot în fabrica de la Cluj se va fabrica şi ‘inima’ sistemului de propulsie ‘eBike’ pentru biciclete electrice.

Reprezentanţii companiei Bosch au mai precizat că un punct important în alegerea Clujului ca şi locaţie pentru noua fabrică a fost prezenţa unor universităţi importante, precum UTCN sau UBB, care pot furniza acei oameni cu o înaltă pregătire profesională de care investitorul german are nevoie.

Compania a investit peste 70 de milioane de euro în noua fabrică , situată la aproximativ 25 de kilometri de Cluj-Napoca, în parcul Tetarom III.

Suprafaţa totală destinată producţiei este de circa 38.000 de metri pătraţi, iar până la finalul anului, reprezentanţii companiei intenţionează să ajungă la 750 de angajaţi.

‘Bosch nu este o firmă care vine şi pleacă după doi-trei ani. Noi am venit cu adevărat pentru a rămâne şi pentru a ne implica nu numai pe termen scurt ci şi lung. De aceea investim nu numai în producţie, ci şi în cercetare şi dezvoltare, lucru care este foarte important pentru noi. Cei care lucrează la Bosch nu cred că ar trebui să îşi facă griji că se va întâmpla şi la noi ce s-a întâmplat acum câţiva ani la câţiva metri depărtare’, a declarat Dirk Hoheisel, membru în Consiliul de Administraţie al companiei, ca răspuns la întrebările jurnaliştilor privind faptul că grupul finlandez Nokia a părăsit parcul industrial de la Jucu după trei ani de la inaugurarea fabricii de telefoane mobile. La acel moment, în 2008, Nokia şi-a relocat unitatea de producţie din oraşul german Bochum la Jucu, iar după trei ani şi această fabrică a fost închisă.

Grupul Bosch este prezent la Cluj din luna noiembrie 2013, cu primul său centru de cercetare şi dezvoltare din România. Activitatea predominantă desfăşurată aici este dezvoltarea de componente electronice şi software pentru produsele fabricate în unitatea locală de producţie.

La inaugurarea fabricii, care va avea loc vineri, după ora 14,00 este aşteptat să participe şi premierul Victor Ponta.

Te-ar mai putea interesa și
Kazahstanul are în vedere naţionalizarea întreprinderilor energetice aflate în dificultate
Kazahstanul are în vedere naţionalizarea întreprinderilor energetice aflate în dificultate
Kazahstanul a indicat luni că are în vedere naţionalizarea întreprinderilor energetice aflate în dificultate, după o nouă pană de electricitate care a lăsat fără încălzire, pe un frig......
Secretarul de stat Antony J. Blinken se va întâlni cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Ciucă
Secretarul de stat Antony J. Blinken se va întâlni cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Ciucă
Secretarul de stat Antony J. Blinken se va afla în România, în perioada 28 - 30 noiembrie, pentru a participa la Reuniunea ...
Fermierii chinezi sunt forţaţi să îşi distrugă recoltele din cauza restricţiilor anti-Covid
Fermierii chinezi sunt forţaţi să îşi distrugă recoltele din cauza restricţiilor anti-Covid
Restricţiile stricte impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 lasă fermierii ...
Singurul finanţator de autoturisme second-hand mizează pe dezvoltarea pieței actuale încă 2-3 ani. Apoi, va se va dezvolta piața second-hand pentru electrice și hibride
Singurul finanţator de autoturisme second-hand mizează pe dezvoltarea pieței actuale încă 2-3 ani. Apoi, va se va dezvolta ...
Chiar dacă toată lumea vorbeşte de maşinile hibrid şi electrice ca maşini ale viitorului, un start up înfiinţat acum ...