1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Directorul general adjunct al Oltchim a preluat atribuţiile fostului şef

Directorul general adjunct al combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), Mihail Tălpăşanu, a preluat atribuţiile fostului director genaral Mihai Bălan.

15 mar, 2013 | Mediafax

Bălan se afla la conducerea combinatului din octombrie 2012. La 7 februarie Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a avut o întâlnire cu Bălan, la finalul căreia Ministerul Economiei a anunţat că ministrul i-a mulţumit acestuia că şi-a respectat promisiunea de a rămâne în funcţie până la desemnarea administratorilor judiciari şi a administratorului special ai Oltchim. În acea întâlnire s-a stabilit ca Bălan să rămână director la Oltchim pentru încă 30 de zile, după care acţionarii să numească un nou şef.

Vosganian a declarat miercuri că îl propune ca administrator special al Oltchim pe Bogdan Stănescu, consilier al viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

La finele lunii februarie Vosganian a anunţat că va numi administratorii speciali şi conducerea operativă la combinatul Oltchim până la 15 martie, când expiră acordul cu actualul director.

Vosganian a arătat atunci că este imposibilă numirea unor persoane din interiorul Oltchim întrucât rivalităţile sunt foarte mari, iar orice persoană ar fi numită ar primi reacţii agresive din partea celorlalţi.

Oltchim, controlat de stat prin Ministrul Economiei, a intrat în insolvenţă la finele lunii ianuarie, după ce o încercare de privatizare a eşuat anul trecut pentru că Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a achitat banii pe pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO