Directorul general adjunct al Renault, Clotilde Delbos, a demisionat

Clotilde Delbos, şef al noii divizii de mobilitate Mobilize a grupului Renault şi adjunct al directorului general Luca de Meo, demisoneză. Locul său la Mobilize va fi luat de actualul director operațional.
Robert Stan - mie, 07 dec. 2022, 20:27
Directorul general adjunct al Renault, Clotilde Delbos, a demisionat

Schimbările prin care trece grupul Renault fac și victime. În această seară, compania franceză a confirmat o informație făcută publică de la prânz de un jurnalist al publicației Le Monde: numărul doi din grup, Clotilde Delbos, demisionează.

Fost director general al grupului francez în 2019, Clotilde Delbos a părut inițial să accepte cu ușurință venirea la putere a lui Luca de Meo, însă paharul pare să se fi umplut în acest an după ce Delbos a părăsit funcția de director financiar al grupului și rămânând doar cu cea de șef al diviziei de mobilitate Mobilize.

Deși lucrurile păreau să se fi așezat pe un făgaș firesc, Clotilde Delbos fiind prezentă la toate evenimentele marcante din 2022 ale grupului, alături de Luca de Meo, decizia de astăzi pare una grăbită și fără întoarcere. Asta pentru că, deși a confirmat plecarea sa la finalul lunii decembrie, grupul francez a omis să precizeze încotro se îndreaptă aceasta și motivele pentru care a demisionat.

Totodată, faptul că la conducerea Mobilize a fost deja numit actualul director operațional Fedra Ribeiro, sosită în compania doar în noiembrie 2021, arată că Luca de Meo nu a avut mult timp pentru a alege un succesor.

În acest context, păstrând aparențele, Luca de Meo, șeful grupului Renault a declarat că dorește să îi mulțumească Clotildei „pentru felul în care m-a primit în grup în urmă cu doi ani și pentru angajamentul ei față de Consiliul de Administrație. Profesionalismul ei a făcut ca brandul Mobilize să fie lansat în forță. Brandul a devenit o referință în noile sisteme de mobilitate oferind servicii inovatoare precum Mobilize Driver Solutions, Mobilize Insurance, Mobilize Charge Pass și rețeaua Mobilize Fast Charge. Îi doresc succes Clotildei în noile ei proiecte și sunt sigur că Fedra va continua să dezvolte activitățile Mobilize Beyond Automotive cu talent, susținută de experiența unei echipe grozave din jurul ei”.

„Cei zece ani petrecuți în grupul Renault au fost emoționanți. Aș dori să exprim cele mai calde mulțumiri angajaților grupului care, în ciuda numeroaselor crize din ultimii ani, au făcut din Renault marea companie care este astăzi. Consider că, în calitate de CFO, apoi CEO adjunct al grupului Renault și CEO al mărcii Mobilize, am contribuit la schimbarea grupului. Renault este acum poziționat în fruntea industriei auto și sunt convins că Mobilize și echipele sale vor juca un rol principal în aceasta”, a menționat și Clotilde Delbos.

Grupul francez a explicat în această seară că Fedra Ribeiro va fi noul director general al Mobilize, în timp ce Patrick Claude, şeful serviciilor financiare, va prelua interimar rolul lui Delbos la subsidiara financiară a Renault, RCI Banque.

Fedra Ribeiro s-a alăturat Mobilize în noiembrie 2021 în calitate de director operațional. Anterior, ea a fost vicepreședinte executiv Progressive Mobility al Bosch. Ribeiro și-a început cariera în 1998 în Portugalia lucrând ulterior pentru companii precum Volkswagen Group, Raytheon Technologies și SPX Corporation.

Patrick Claude este absolvent al Ecole Centrale de Paris. A deținut o serie de funcții la băncile Rothschild și Barclays înainte de a deveni trezorier la RCI Banque în 1996. În 2001 a trecut la Renault, unde în prezent este vicepreședinte al diviziei financiare. În 2014 a fost numit și Secretar al Companiei și Chief Risk Officer la RCI Banque.

Clotilde Delbos este absolventă a EM Lyon. Și-a început cariera în California, apoi la Paris, la PriceWaterhouseCoopers, înainte de a se alătura grupului Pechiney în 1992. După achiziționarea Pechiney de către grupul Alcan din Quebec, Clotilde Delbos a devenit în 2005 director financiar al diviziei de produse de inginerie, până când a fost vândută în 2011 către fondul de investiții Apollo Global Management și Fonds Stratégique d’Investissement.

Ea s-a alăturat grupului Renault în 2012 în calitate de vicepreședinte, Group Performance and Control. În aprilie 2016 a fost numită director financiar al grupului și președinte al Consiliului de Administrație al RCI Banque S.A.

Apoi, în octombrie 2019, Consiliul de Administrație a decis să o numească pe Delbos în funcția de director general interimar al Renault SA până când Luca de Meo a preluat funcția de șef al grupului francez la 1 iulie 2020.

În iulie 2020, Clotilde Delbos a devenit director executiv adjunct al Renault, rămânând totodată director financiar și președinte al Consiliului de administrație al RCI Banque SA. În ianuarie 2021 Clotilde Delbos este numită de Luca de Meo în funcția de CEO al Mobilize.

Mobilize este una dintre cele patru unităţi de business create în cadrul Groupe Renault. Mobilize propune altor mărci şi parteneri servicii din domeniul mobilităţii, al energiei şi al bazelor de date. Compăania are rolul de a oferi servicii de mobilitate flexibile pentru persoane şi bunuri, adaptate la aşteptărilor consumatorilor, companiilor şi oraşelor.

Te-ar mai putea interesa și
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția pentru achiziționarea a 100% din părțile sociale ale companiilor Parmafood......
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
BAT și Philip Morris România salută decizia Ministerului de Finanțe de a face public proiectul de Ordonanță de Urgență ...
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig ...