Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara a fost demis

Consiliul de Administraţie (CA) al Complexului Energetic Hunedoara (CEH) l-a revocat din funcţie pe directorul general al companiei, Emil Floruţ, activitatea de conducere a societăţii fiind preluată de actualul director al Direcţiei Miniere din cadrul CEH, Viorel Stancu.
Economica.net - mar, 29 dec. 2015, 12:58
Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara a fost demis

Preşedintele CA al CEH, Aurelian Ghimpău, a declarat marţi, pentru Agerpres, că între fostul director general şi membrii Consiliului au existat mai multe neînţelegeri, între care şi faptul că acesta nu a întocmit la timp un plan propriu de management al societăţii, în intervalul stabilit de 90 de zile.

‘Ne-a trimis pe 24 (decembrie, n.r.), cu o întârziere de două zile, ca o sfidare – o considerăm noi, un extras din planul de reorganizare pe care l-a produs Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) pentru Bruxelles’, a afirmat Aurelian Ghimpău.

Fostului director general al CEH i se mai reproşează faptul că nu a trimis membrilor CA raportul de activitate pe trimestrul III, că ar fi absentat prea mult de la sediul societăţii şi că ar fi avut o relaţie deficitară cu sindicatele.

Ghimpău, a declarat marţi, pentru Agerpres, că solicitarea Complexului Energetic Hunedoara de a fi deschisă procedura insolvenţei se impunea, dacă se iau în considerare rezultatele economice ale companiei.

Potrivit acestuia, CEH are datorii de peste 1,2 miliarde de lei, iar pe 7 ianuarie 2016 societatea avea termene de judecată în procese cu 18 creditori.

În opinia preşedintelui CA al CEH, intrarea în insolvenţă ar putea proteja compania, în paralel cu o posibilă redresare economică a acesteia.

‘Să mai protejăm cât de cât din ceea ce putem proteja. Să încercăm o redresare (economică, n.r.). Se impunea (insolvenţa, n.r.), având în vedere rezultatele economice pe ultimele luni’, a afirmat Aurelian Ghimpău.

Noul director general al CEH, Viorel Stancu, este şi directorul Diviziei Miniere din cadrul companiei. Mandatul acestuia a fost stabilit, pentru început, la o lună de zile.

Emil Floruţ a fost desemnat în funcţia de director general al CEH în luna septembrie 2015, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) a depus marţi la Tribunalul Hunedoara o cerere pentru deschiderea procedurii de intrare în insolvenţă, dosarul urmând să fie judecat de Secţia a II-a civilă – Contencios Administrativ şi Fiscal. Termenul de judecată urmează să fie stabilit în următoarele zile.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat luni, în Valea Jiului, că ministerul pe care îl conduce doreşte salvarea CEH, un eventual faliment fiind în măsură să aducă după sine probleme sociale’uriaşe’ şi ar putea afecta siguranţa energetică naţională.

‘Un lucru vreau să afirm cu tărie şi aceasta este o afirmaţie pe care o facem în numele Ministerului Energiei: pentru noi falimentul nu este o opţiune. Pentru că acest fapt atrage probleme sociale uriaşe şi pune în discuţie siguranţa energetică. Şi până la urmă demonstrează incapacitatea noastră de a gestiona o situaţie complexă, de a ne apăra interesele economice şi sociale. Cred că suntem datori cu toţii să depunem eforturi pentru a preveni dispariţia Complexului Energetic Hunedoara’, a spus ministrul Energiei.

El a menţionat că locurile de muncă şi siguranţa energetică naţională reprezintă priorităţi ale ministerului şi a punctat faptul că este nevoie de luarea unor decizii corecte în ceea ce priveşte CEH.

În cadrul CEH lucrează circa 6.400 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, precum şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

Te-ar mai putea interesa și
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele deficienţe în aprovizionarea cu carburant, după ce atacurile cu drone au......
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Gradul de colectare înregistrat prin Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a înregistrat o creştere exponenţială de ...