Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, va demisiona în mai 2019

Directorul general al Daimler AG, Dieter Zetsche, va demisiona în mai 2019, şi va fi înlocuit cu Ola Källenius, actualul şef de dezvoltare în cadrul producătorului auto german, transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - mie, 26 sept. 2018, 08:55
Directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, va demisiona în mai 2019

Dieter Zetsche va fi numit în Consiliul de Supervizare în 2021, a anunţat miercuri grupul german.

Comentând nominalizarea lui Ola Källenius de către Consiliul de Supervizare, Dieter Zetsche a afirmat: „În diversele funcţii deţinute la Daimler, Ola Källenius a câştigat nu doar respectul meu ci şi recunoaştere din partea colegilor lui în diverse zone. În acelaşi timp, el contribuie la evaluarea perspectivelor internaţionale ale companiei. Prin urmare salut călduros faptul că Consiliul de Supervizare a luat această decizie pe care o aşteptam de mult timp”.

Remuneraţia directorului general al Daimler AG, Dieter Zetsche, s-a situat anul trecut la 8,6 milioane de euro (10,6 milioane de dolari), în creştere cu aproximativ un milion de euro în 2016. Totuşi, pachetul salarial obţinut în 2017 de Zetsche încă este sub nivelul din 2015, de 9,7 milioane de euro.

Pachetul salarial are componente fixe şi variabile, cele din urmă depinzând de profiturile operaţionale, înregistrarea obiectivelor şi alţi factori.

De asemenea, cei 130.000 de angajaţi ai Daimler din Germania vor primi bonusuri de 5.700 de euro, faţă de 5.400 de euro în 2016. Dividendele vor creşte cu 0,40 euro, la 3,65 euro per titlu.

Veniturile Daimler au crescut cu 7% anul trecut, la 164,3 miliarde de euro, comparativ cu 153,3 miliarde de euro în 2016, în timp ce profitul net a urcat cu 24%, la 10,9 miliarde de euro, de la 8,8 miliarde de euro anul precedent.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

Mercedes-Benz şi-a devansat anul trecut rivalii Audi şi BMW pentru titlul de cel mai mare producător auto mondial.

În august, vânzările Mercedes-Benz pe plan global au scăzut cu 8,5%, la 155.981 unităţi, comparativ cu perioada similară din 2017. Luna trecută, livrările Mercedes-Benz au crescut cu 5,5% în China – cea mai mare piaţă auto din lume – în timp ce au scăzut cu 10,7% în Europa şi cu 19,8% în SUA. În schimb, brandul Smart a înregistrat un avans al vânzărilor de 9,8% în august, la 8.470 unităţi, în timp ce în primele opt luni din 2018 livrările acestuia au scăzut cu 2,6%, la 85.534 vehicule.

În perioada ianuarie – august 2018, vânzările Mercedes-Benz pe plan global au urcat cu 1,1%, la 1,51 milioane de vehicule, un nivel record, menţinându-şi titlul de cel mai bine vândut brand premium din lume.

În iulie, Daimler a avertizat că în trimestrul trei din 2018 câştigurile Mercedes vor fi „semnificativ mai scăzute” decât cele înregistrate în precedentele trei luni – 1,9 miliarde de euro – din cauza noilor proceduri mai stricte de testare a poluării. În acest an, grupul german se aşteaptă la un profit „uşor mai scăzut” decât cel înregistrat anul trecut – 14,7 miliarde de euro.

Daimler, care are peste 289.000 de angajaţi pe plan global, deţine în România două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Te-ar mai putea interesa și
Drum de mare viteză București – Alexandria: CNAIR a scos la licitație studiul de fezabilitate
Drum de mare viteză București – Alexandria: CNAIR a scos la licitație studiul de fezabilitate
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat pe 8 mai anunțul de licitație pentru studiul de fezabilitate necesar realizării drumului de mare viteză......
Năsui: Săptămână aceasta ducem problema declaraţiei de beneficiar real pentru firme în Coaliţie
Năsui: Săptămână aceasta ducem problema declaraţiei de beneficiar real pentru firme în Coaliţie
Declaraţia de beneficiar real pentru firme a redevenit obligatorie, de aceea, săptămâna aceasta, problema va fi dusă ...
Deficitul comercial al României a crescut cu 19%, 863 de milioane de euro, în primele trei luni, până la 5,3 miliarde de euro
Deficitul comercial al României a crescut cu 19%, 863 de milioane de euro, în primele trei luni, până la 5,3 miliarde ...
 Deficitul comercial al României a ajuns, în primele trei luni ale anului, la 5,327 miliarde de euro, în creştere cu ...
Preţul energiei pe bursă depăşeşte luni 440 lei pe MWh, după oprirea unui reactor nuclear
Preţul energiei pe bursă depăşeşte luni 440 lei pe MWh, după oprirea unui reactor nuclear
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM depăşeşte luni 440 de lei pe MWh în orele de vârf, în contextul ...