Directorul Institutului Cantacuzino a demisionat

Ministerul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat că directorul Institututlui Cantacuzino şi-a dat demisia şi că marţi va numi un alt manager, care speră că va rezolva problemele instituţiei. Bodog a precizat că îl va susţine pe noul manager să obţină toate autorizaţiile necesare, acum Institutul Cantacuzino nemaiavând niciuna, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 25 apr. 2017, 11:58
Directorul Institutului Cantacuzino a demisionat

„Momentan, Institutul Cantacuzino nu are conducere. Este a doua decizie pe care trebuie să o iau în cursul zilei de astăzi – numirea managerul de la Institutul Cantacuzino. Managerul şi-a dat demisia după trecerea institutului de la Cercetare la Sănătate, deci va trebui să numesc pe cineva azi. În ceea ce priveşte Spitalul Sfântul Pantelimon, cine a greşit, trebuie schimbat. La Cantacuzino, mi-aş dori să găsesc un manager care să rezolve problemele institutului. Voi fi alături de orice manager care doreşte să rezolve problemele de acolo”, a spus ministrul Sănătăţii, care a participat la International Health Forum, organizat de Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România.

Ministul Sănătăţii a precizat că rezolvarea situaţiei de la Institutul Cantacuzino este o prioritate pentru el în acest mandat.

„Este o prioritate pentru mine, este o prioritate a mandatului meu, Mi-aş dori să găsesc un manager care să rezolve problemele Institutului Cantacuzino, nu neapărat să producă vaccinuri, pentru că în acest an nu va putea, dar să intre într-o linie dreaptă, ca să-şi recapete toate autorizările. Institutul Cantacuzino nu mai are în prezent nicio autorizare de producere de vaccin”, a mai spus Bodog.

Întrebat de ce a fost blocat site-ul lipsămedicamente.ro, ministrul Sănătăţii a spus că Guvernul Cioloş a făcut doar acest lucru în domeniul politicii medicamentului.

„Guvernul anterior a făcut doar acest lucru în domeniul politicii medicamentului. Practic, nu aşa rezolvăm problemele, le rezolvăm creionând politici predictibile de preţuri, prin dialog cu industria farmaceutică şi aducând medicamente pentru pacienţi. Pacienţii au nevoie de acces la medicamente, pacienţii români au nevoie atât de medicamente innovative, cât şi medicamente ieftine şi cred că aceasta este filosofia pe care trebuie s-o facem, pentru că, atât în campanie, cât şi în programul de guvernare, am spus că pacientul va fi în centrul preocupărilor noastre”, a precizat Bodog.

Institutul Naţional de Cercetare „Cantacuzino” a revenit, printr-o ordonanţă a Guvernului adoptată în 8 decembrie, în subordinea Ministerului Sănătăţii, cu patrimoniul şi personalul aferente.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...