1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Directorul magnatului Tender, numit şef peste industria de stat: Nu mă interesează banii

Adrian Volintiru, fost director al Vulcan Bucureşti, şi-a început ieri mandatul de preşedinte al AVAS. Spune că nu-l motivează banii ci ambiţia de a face lucruri bune pentru industria românească

20 noi, 2012 | | ECONOMICA.net

Adrian Volintiru, fost director al Vulcan Bucureşti a început ieri mandatul de preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului înlocuindu-l pe Marius Obreja demis de premierul Victor Ponta. A plecat din mediul privat, dintr-un post evident mult mai bine plătit, pentru că, spune el, este momentul să facă bine industriei româneşti din postura managerului cu experienţă care se consideră. „Am preluat postul de preşedinte al AVAS pentru că reprezintă o provocare pentru mine. Nu toţi oamenii sunt motivaţi de bani. Unii mai vor şi altceva”, a spus Volintiru pentru ECONOMICA.NET. Acesta nu poate vorbi încă de obiective pentru că, mai întâi, trebuie să facă o evaluare a situaţiei în care se află instituţia. Împtreună cu Volintiru, la concucerea AVAS a venit şi Andrei Creciu, anterior director în cadrul Primăriei Capitalei.

Volintiru a fost specialistul adus de Ovidiu Tender la şefia Vulcan pentru a salva compania în momentul în care producea pierderi şi vindea foarte puţin. Sub conducerea acestuia, Vulcan a reuşit să revină pe profit şi să găsească noi pieţe de desfacere. A prins un contract de peste 40 de milioane de dolari în Kuweit şi luna viitoare participă la o licitaţie de 1 miliard de dolari în aceeaşi ţară. Acum, Volintiru l-a recomandat director general la Vulcan pe Laurenţiu Argeşanu, fostul său director adjunct. „Ştiu că las firma pe mâini bune”, precizează actualul şef AVAS. Confirmarea lui Argeşanu trebuie să fie, însă, făcută şi de proprietarul Vulcan Ovidiu Tender.

AVAS este instituţia care este acţionar minoritar în numele statului la un număr de 330 de firme care au fost de stat şi s-au privatizat prin vânzarea pachetului majoritar, dar este şi acţionar majoritar la un număr de 13 firme. Firmele la care AVAS este acţionar acoperă toate domeniile economice, cu precădere din industrie printre ele fiind nume mari precum Antibiotice Iaşi, Fortus Iaşi sau Scudas Paşcani. Participaţie minoritare există la Roman Braşov, Romaqua, îmbuteliatorul Borsec, sau Gerovital. Anul viitor, AVAS va scoate la vânzare pachete majoritare sau minoritare de acţiuni la 50 de firme.

Vezi aici toate companiile din subordinea AVAS sau unde AVAS are o participaţie minoritarăVulcan este o fabrică din Grupul Tender specializată  în producţia de generatoare de aburi şi produce anual aproximativ 400 de unităţi de pompare a petrolului. Vulcan produce 16 tipuri de unităţi de pompare, cu preţuri de vânzare care variază între 40.000 şi 150.000 de dolari. În primele nouă luni, Vulcan a înregistrat o cifră de afaceri de 81 milioane lei, cu 52% mai mare faţă de încasările de 53 milioane lei raportate pentru perioada similară din 2011, în timp ce profitul net a ajuns la 9,7 milioane lei, de la pierdri de 25 milioane lei în primele nouă luni ale anului trecut.

Pentru 2012 compania estimează o cifră de afaceri de 120 milioane lei, în creştere cu 30,4%.

 

Ovidiu Tender este unul dintre cei mai bogaţi români cu o avere estimată de circa 650 de milioane de euro. Are afaceri în petrol, resurse minerale, industrie, tursim, farma, transporturi aeriene şi imobiliare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO